En seger för fotbollen!

7 maj, 2009

När Iniesta slog in ”segermålet” för Barcelona sent i går kväll på Stamford Bridge skipades rättvisa. Jag tänker då i första hand inte på matchen i sig, som ju mycket väl hade kunnat slutat med vinst för londonlaget. Men för fotbollen var detta det bästa som kunde hända. Att ett spelande lag som Barcelona slår ut Chelseas köttmur känns bra. Och nog kan vi se fram emot en trevligare final när Barca och United möts? Två engelska lag som tågar in på Olympiastadion i Rom den 27 maj hade inte känts som en riktig Champions League-final.

Precis som i den andra semifinalen hamnade domaren i centrum efter matchen. Många av spelarna gör sin viktigaste match hittills i karriären och till viss del måste man ha förståelse för alla heta känslor. Domare gör fel – det är fakta – men en sak borde förändras i elitfotbollen. Spelare som gör sig skyldiga till förseelser som domaren missar kan ju stängas av i efterhand. Då borde också avstängningar kunna hävas när TV-bilder uppenbart visar att domaren gjorde ett misstag. Jag tänker då närmast på Darren Fletchers fullständigt horribla utvisning på Emirates Stadium i tisdags.

Bli kund hos ett nytt spelbolag och hämta din bonus redan idag!
Unibet- 1200 kr i bonus till nya spelare

Fler bra insättningsbonusar...

Follow Spelkanalen.com | Spela Gratis – Gamblingonline.se |

Spela ansvarsfullt!
Spela aldrig för pengar du inte har råd att avvara. Spela aldrig för lånade pengar. Om ditt spelande påverkar ditt liv negativt rekommenderar vi att söker hjälp. Läs "Varningssignaler om spelberoende".

{ 2 comments }

Kraxen maj 7, 2009 kl. 14:37

Fletcher borde få spela finalen. Tycker även att abidal borde få spela eller vad säger du ?

Toffe maj 7, 2009 kl. 16:51

@Kraxen: Fletcher borde givetvis få spela finalen. Reprisen visar tydligt att brytningen var perfekt. Tyvärr missade jag situationen med Abidal, så den kan jag dessvärre inte uttala mig om.

Senaste artiklarna på spelkanalen:

Det blir idel stormöten, precis som sig bör, när kvartsfinalerna i världens mest prestigefyllda klubblagsturnering går in kvartsfinalspelet.

Läs hela artikeln →

Det blev tuffast möjliga motstånd för Malmö FF i första utslagsrundan i Europa League som lottades vid lunchtid på måndagen. Vårt svenska hopp kommer att ställas mot Chelsea i ett dubbelmöte som inleds hemma på Malmö Stadion den 14 februari.

Läs hela artikeln →

Nu är lottningen genomförd och vi kan se fram emot flera stormatcher redan i åttondelarna i årets upplaga av Champions League. Vad sägs till exempel om PSG-Manchester United eller Liverpool mot Bayern München?

Läs hela artikeln →

Det är tisdag och dags att kasta oss in i den andra gruppspelsomgången i Champions League och även om de där riktiga toppmötena kanske saknas så bjuds vi ändå på flera intressanta bataljer.

Läs hela artikeln →

I helgen är det dags för den femte omgången av årets Premier League. Till helgens höjdpunkt korar vi, utan egentlig tvekan, fredagsmatchen Chelsea-Liverpool på Stamford Bridge.

Läs hela artikeln →

Kvalet är i full gång och om bara knappt en vecka är det dags för den riktiga starten på tennissäsongen 2016. Jag pratar så klart om Australian Open och vi ser fram emot en högintressant turnering. Kan någon stoppa giganten Novak Djokovic – ja, det är den stora frågan inför årets första Grand Slam-turnering.

Läs hela artikeln →

Knappt har vi korat 2015 års mästare, men det är redan dags att flytta fokus till nästa säsong. Nu väntar ett par månaders sommarupphåll, i vanlig ordning fylld av silly season-rykten, men redan tidigt i augusti så drar det igång igen. Spelschemat för premiäromgången är redan här och alla fotbollsälskare väntar nu bara på att […]

Läs hela artikeln →