Gästkrönikör: Suat Fener

9 maj, 2009

Först ut i raden av gästkrönikörer på spelkanalen.com är Suat Fener. Vi hälsar honom välkommen och bjuder här på hans första gästspel hos oss.

Chelsea var överlägsna Barcelona i 180 minuter men en klurighet av Iniesta i slutsekunden tar Barcelona till Rom där de ställs inför Man United. Det var på gränsen till oförtjänt. Det har varit enkelt att tycka om Barcelona den här säsongen. Laget har spelat en offensiv som fotbollsvärlden knappt har skådat. I ligan har de gjort osannolika 100 mål på 34 matcher. I Europa har det blivit 32 mål på 14 matcher. Guardiolas taktik med en hög press och ytterbackar på gränsen till anfallare har knappt något lag kunnat försvara sig mot. Lägg därtill en mittfältsduo i Xavi/Iniesta som skapat en ny dimension av offensivt mittfältsspel och ingen har varit oberörd.

Bli kund hos ett nytt spelbolag och hämta din bonus redan idag!
Unibet- 1200 kr i bonus till nya spelare

Fler bra insättningsbonusar...

Efter utskåpningen av Bayern München i kvartsfinalen (5-1 sammanlagt) var Chelsea mer än förvarnat om Barcelonas kapacitet och kvalitet. Ändå åkte de ner till Camp Nou och kämpade ner hemmalaget. Det var svårare att tycka om.

Engelsmännen kom därifrån med 0-0 och hade stört Barcelona rejält. Med ett fysisk, psykisk och cyniskt spel tillät de bara hemmalaget att få iväg sex skott på mål. Visst spelade Cech i målet bra och Drogba var ofta ensam på offensiv planhalva. Det var skitigt och tråkigt men ack så smart.

Hiddink visste förutsättningarna, han försökte aldrig utmana Barcelona på deras egna premisser. Hans Chelsea gjorde en taktisk komplett match. De förtjänade 0-0 resultatet.

Det hann rinna en del vatten under Londonbroarna innan returmötet. Barcelona mosade Real Madrid med 6-2 i El Clásico och om man inte innan varit imponerad av Barcelona kunde man inte undgå att vara det nu. Ni såg själva, hur Xavi passade till fyra mål, hur Henry var hundraprocentig och vilken tur Real hade att Casillas höll siffrorna nere. Men framför allt. Att man inte ska försöka slå Barcelona med deras egna medel.

Real försökte och blev utomordentligt straffade. Allt detta såg Hiddink och visste att trots hemmaplan, trots mentalt övertag, trots flera nyckelspelare borta i Barcelona, så kan vi inte låta oss lockas att ändra taktik.

Det gjorde han inte heller. Och precis som sist var Barcelona svarslösa. När dessutom Essien gör ett mål som bara riktiga mästare gör kom segern allt närmare. Barcelona hade bollen, men inga lösningar. Inläggen var katastrofala, Messi kom inte loss, Alves var övertänd (missar finalen p.g.a. en varning han samlade ihop till).

Chelsea var fenomenala försvarsmässigt. Lagprestationen var fulländad. Det var aldrig farligt, Barcelona hade under ordinarie tid inte ett enda skott på mål. Hur många lag klarar av att hålla tillbaka Barcelona på det viset?

Chelsea ägde matchen, var med ena benet i Rom, väntade bara på domarens signal. Men när den kom var det Barcelona som jublade. Trots att Chelsea förtjänade att göra det.

Fotbollsromantikern kallar det en seger för fotbollen och det offensiva spelet. Chelseafansen skäller på domaren. Barcelonafansen hyllar Iniestas briljans.

Själv ser jag det omöjliga. Det omöjliga att försvara sig mot den begåvning Iniesta uppvisar (En chans, ett mål. Dessutom i första krysset med yttersidan, på övertid)

Det osannolika i att Chelsea kan kontrollera Barcelona så till den grad över två matcher att det känns säkert. Att de borde vinna. Men ändå förlorar.

Oturen Essien har när han med samma vänsterfot som han skjutit årets mål på Stamford Bridge med; inte får undan bollen tillräckligt. Så att den hamnar hos Messi som kan passa Iniesta.

Slutligen. Ingen domare blåser den straffen Chelsea ville ha på övertid.

Didier Drogba har knappast gjort sig känd som en hedersman på planen. Inte på sidan heller dessvärre. Men när man ser hans känslor under och efter matchen förstår man varför han har vunnit sina framgångar och spelar fotboll på högsta nivå.

Själv tycker jag att Chelsea var förtjänta vinnare men de blir en mycket roligare final mellan Barcelona och Manchester United som alla kan njuta av. Jag tror Man Utd drar längsta strået och vinner Champions League för andra året i rad.

Av: Suat Fener


Gillar du krönikan och vill du läsa mer av Suat? Kommentera!

Follow Spelkanalen.com | Spela Gratis – Gamblingonline.se |

Spela ansvarsfullt!
Spela aldrig för pengar du inte har råd att avvara. Spela aldrig för lånade pengar. Om ditt spelande påverkar ditt liv negativt rekommenderar vi att söker hjälp. Läs "Varningssignaler om spelberoende".

Senaste artiklarna på spelkanalen:

Det är tisdag och dags att kasta oss in i den andra gruppspelsomgången i Champions League och även om de där riktiga toppmötena kanske saknas så bjuds vi ändå på flera intressanta bataljer.

Läs hela artikeln →

I helgen är det dags för den femte omgången av årets Premier League. Till helgens höjdpunkt korar vi, utan egentlig tvekan, fredagsmatchen Chelsea-Liverpool på Stamford Bridge.

Läs hela artikeln →

Kvalet är i full gång och om bara knappt en vecka är det dags för den riktiga starten på tennissäsongen 2016. Jag pratar så klart om Australian Open och vi ser fram emot en högintressant turnering. Kan någon stoppa giganten Novak Djokovic – ja, det är den stora frågan inför årets första Grand Slam-turnering.

Läs hela artikeln →

Knappt har vi korat 2015 års mästare, men det är redan dags att flytta fokus till nästa säsong. Nu väntar ett par månaders sommarupphåll, i vanlig ordning fylld av silly season-rykten, men redan tidigt i augusti så drar det igång igen. Spelschemat för premiäromgången är redan här och alla fotbollsälskare väntar nu bara på att […]

Läs hela artikeln →

Spelbolaget Betsafe har sedan länge profilerat sig genom att synas i extremsportsammanhang och de fortsätter nu sin satsning på Gumball 3000. Den numera ganska välkända biltävlingen startade i år i Stockholm, med första etappmålet i Oslo. Så småningom ska en vinnare koras när deltagarna gå i mål i Las Vegas. Tävlingen brukar ha massor av […]

Läs hela artikeln →

Spelbolaget Nordicbet har engagerat de båda fotbollsprofilerna Sladjan Osmanagić och Bojan Djordic för att resa runt i Sverige och ”ta tempen” på fotbollen. I de första avsnittet får vi stifta bekantskap med uppstickarlaget Dalkurd FF i Borlänge som sedan de grundades 2014 klättrat genom seriesystemet och återfinns nu i division 1 norra. Där finns också […]

Läs hela artikeln →

Snön ligger fortfarande djup i stora delar av Sverige, men idag kom ett av de första vårtecknen – nämligen det allsvenska spelprogrammet. Säsongen drar igång lördagen den 4 april, och årets premiärmatch spelas mellan nykomlingarna Hammarby och Häcken. I omgång tre (matchen kommer spelas den 13 april) är det dags för första stockholmsderbyt, då Hammarby […]

Läs hela artikeln →

Spel- och oddstips från spelkanalen.com, © 2008-2017. Den här sajten riktar sig till dig som är 18 år och äldre. Spela aldrig för pengar som du inte har råd att avvara. Om du inte har kontroll över ditt spelande så rekommenderar vi dig att söka hjälp.