Henrik Larsson – en gigant tackar för sig

28 oktober, 2009

I dag gjorde Henrik Larsson sin sista match som elitfotbollsspelare. Även om det förlust mot Djurgården i karriärens allra sista drabbning så ville hyllningarna aldrig ta slut. Med rätta.

Det första jag kommer att tänka på när jag tänker på Henrik Larsson är målet i bronsmatchen mot Bulgarien i VM 1994. En långhårig Larsson lurar upp försvararen (Ivanov var det va?) på läktaren och rullar iskallt in bollen i öppet mål. De fantastiska åren i Celtic och ”succéinhoppen” i Barcelona och Manchester United är andra saker som vi kommer att minnas från Henkes fantastiska karriär.

Bli kund hos ett nytt spelbolag och hämta din bonus redan idag!
Unibet- 1200 kr i bonus till nya spelare

Fler bra insättningsbonusar...

Nu tackar han alltså för sig landslagets mångårige kapten och förgrundsfigur. Vi stämmer in i mediasveriges hyllningar och säger kort och gott – tack Henrik!

Vad minns du bäst från Henkes karriär? Kommentera!

Läs också:

Follow Spelkanalen.com | Spela Gratis – Gamblingonline.se |

Spela ansvarsfullt!
Spela aldrig för pengar du inte har råd att avvara. Spela aldrig för lånade pengar. Om ditt spelande påverkar ditt liv negativt rekommenderar vi att söker hjälp. Läs "Varningssignaler om spelberoende".

{ 2 comments… read them below or add one }

Lincoln oktober 29, 2009 kl. 16:00

Mitt bästa Henke-minne är från EM 2004 då han gjorde det underbara nickmålet mot Bulgarien. Det är den bästa matchen jag har sett Sverige spela med Henrik Larsson som frontfigur!

Tack för allt Henke!

Svara

Anonymous oktober 29, 2009 kl. 19:52

Det jag har på näthinnan är hans gamla målgest från Celtic när han sprang med tungan ute. Många härliga minnen från landslaget oxå =)

Henke är kung!!!!!!

Svara

Leave a Comment

Senaste artiklarna på spelkanalen:

Det är tisdag och dags att kasta oss in i den andra gruppspelsomgången i Champions League och även om de där riktiga toppmötena kanske saknas så bjuds vi ändå på flera intressanta bataljer.

Läs hela artikeln →

I helgen är det dags för den femte omgången av årets Premier League. Till helgens höjdpunkt korar vi, utan egentlig tvekan, fredagsmatchen Chelsea-Liverpool på Stamford Bridge.

Läs hela artikeln →

Kvalet är i full gång och om bara knappt en vecka är det dags för den riktiga starten på tennissäsongen 2016. Jag pratar så klart om Australian Open och vi ser fram emot en högintressant turnering. Kan någon stoppa giganten Novak Djokovic – ja, det är den stora frågan inför årets första Grand Slam-turnering.

Läs hela artikeln →

Knappt har vi korat 2015 års mästare, men det är redan dags att flytta fokus till nästa säsong. Nu väntar ett par månaders sommarupphåll, i vanlig ordning fylld av silly season-rykten, men redan tidigt i augusti så drar det igång igen. Spelschemat för premiäromgången är redan här och alla fotbollsälskare väntar nu bara på att […]

Läs hela artikeln →

Spelbolaget Betsafe har sedan länge profilerat sig genom att synas i extremsportsammanhang och de fortsätter nu sin satsning på Gumball 3000. Den numera ganska välkända biltävlingen startade i år i Stockholm, med första etappmålet i Oslo. Så småningom ska en vinnare koras när deltagarna gå i mål i Las Vegas. Tävlingen brukar ha massor av […]

Läs hela artikeln →

Spelbolaget Nordicbet har engagerat de båda fotbollsprofilerna Sladjan Osmanagić och Bojan Djordic för att resa runt i Sverige och ”ta tempen” på fotbollen. I de första avsnittet får vi stifta bekantskap med uppstickarlaget Dalkurd FF i Borlänge som sedan de grundades 2014 klättrat genom seriesystemet och återfinns nu i division 1 norra. Där finns också […]

Läs hela artikeln →

Snön ligger fortfarande djup i stora delar av Sverige, men idag kom ett av de första vårtecknen – nämligen det allsvenska spelprogrammet. Säsongen drar igång lördagen den 4 april, och årets premiärmatch spelas mellan nykomlingarna Hammarby och Häcken. I omgång tre (matchen kommer spelas den 13 april) är det dags för första stockholmsderbyt, då Hammarby […]

Läs hela artikeln →

Spel- och oddstips från spelkanalen.com, © 2008-2017. Den här sajten riktar sig till dig som är 18 år och äldre. Spela aldrig för pengar som du inte har råd att avvara. Om du inte har kontroll över ditt spelande så rekommenderar vi dig att söka hjälp.