Mäkitalo: Målrikt i L.A.

Thomas Mäkitalo driver en blogg om NHL på Eurosport.se där han dagligen skriver om det senaste runt världens bästa hockeyliga. Han publicerar även speltips på sin blogg och varje helg delar han med sig av sina speltips här på spelkanalen.com.

Los Angeles-Calgary, över 5,5 mål
Odds: 2,0 @ Pinnacle
Matchstart: 22.00

Bolagen tror helt klart på ett underspel här med så låga odds som 1.75 på vissa håll. De flesta bolagen håller överspelet runt 1.85-1.90 men Pinnacle sticker ut hakan och erbjuder det till 2,0 vilket vi ryggar direkt.

Hemmastarka Los Angeles tar emot Calgary och mycket pekar mot att det här blir en målrik tillställning. Ser man till historiken mellan lagen så har fem av de senaste åtta matcherna gått över 5.5 mål och åtta av Los Angeles senaste elva hemmamatcher har gått över den satta linan.

Det råder dessutom interna stridigheter inom laget då lagets nya tränare Brent Sutter och stjärnbacken Dion Phaneuf hade en het ordväxling efter förlusten mot Colorado. Den efterföljande matchen stod man för sin sämsta insats för säsongen och förlorade med hela 7-1 hemma mot Chicago och bland annat sviktade man i det så viktiga spelet i numerärt underläge. På fem boxplay släppte man in hela tre mål. Jag ser inte hur de plötsligt ska hämta upp sig från det här och jag skulle tro att Kings får några enkla mål idag.

Att hemmalaget sedan har Anze Kopitar som toppar NHL:s poängliga talar inte heller direkt för ett underspel. Tre av lagets fem senaste totalt har gått över 5.5 mål och man avlossar riktigt mycket skott, på sina fem senaste matcher har man pendlat mellan 30-39 skott per match.

För Calgarys del är det inte helt oväntat Jarome Iginla som visar vägen offensivt, han har gjort tio mål och noterats för 15 poäng de senaste tolv matcherna.

Matchen sänds på Viasat Hockey och Viasat Sport HD

***
Vi kommer rygga det här spelet i spelfonden. Vi ligger redan ganska tungt lastade inför lördagens fotbollsmatcher, men vi avsätter ett liten peng åt detta. Det gick ju bra förra veckan…

Alltså:
Los Angeles-Calgary, över 5,5 mål

Odds: 2,00, insats: 20 kr @ pinnacle

5 svar till ”Mäkitalo: Målrikt i L.A.”

  1. Profilbild för Brainie
    Brainie

    Haha, felstavning va…? Bestäm dig, Mäktialo eller Mäkitalo 🙂

    Tack för en bra blogg!!

  2. Profilbild för Mäkitalo
    Mäkitalo

    Det stavas Mäkitalo 🙂

  3. Profilbild för Toffe
    Toffe

    Ops! Nu såg jag det…

    Det får vi ta och fixa till.

  4. Profilbild för Toffe
    Toffe

    Fyra mål efter två perioder. Hoppet lever…

  5. Profilbild för Mäkitalo
    Mäkitalo

    Det spelet satt fint, man kan lita på Iginla 🙂