Mäkitalo: Målsnålt mellan Colorado och Calgary

13 december, 2009

Thomas Mäkitalo driver en blogg om NHL på Eurosport.se där han dagligen skriver om det senaste runt världens bästa hockeyliga. Han publicerar även speltips på sin blogg och varje helg delar han med sig av sina speltips här på spelkanalen.com.

Match: Colorado – Calgary
Spel: Under 5,5 mål
Odds: 1,77 @ World Sports Exchange
Matchstart: 02.00

Bli kund hos ett nytt spelbolag och hämta din bonus redan idag!
Unibet- 1200 kr i bonus till nya spelare

Fler bra insättningsbonusar...

Två av ligans bästa målvakter väntas starta i natt när Colorado tar emot Calgary. Craig Anderson är ett av den här säsongens stora utropstecken (92,0 i räddningsprocent) ställs mot rutinerade Miikka Kiprusoff som efter en seg start spelat upp sig och har en räddningsprocent på 92,9. Kiprusoff räddade hela 44 av 46 skott i förra matchen och är riktigt formstark nu, han har inte släppt in mer än två mål i någon av sina tio senaste matcher.

Colorado har hela den här säsongen varit täta och på hemmaplan är man riktigt starka. Totalt har sex av lagets sju senaste matcher gått under den satta linan. Ett bevis på Colorados starka defensiv är att man under de fem senaste matcherna endast släppt in 1,6 mål i snitt per match.

Dessutom brukar det bli målsnålt mellan de här två lagen, hela elva av lagens 15 senaste möten har varit under den satta linan. Dessutom har endast fyra av Calgarys 21 senaste matcher har gått över den satta linan.

***
Vi litar precis som vanligt på vår NHL-expert och ryggar spelet med en tjuga i spelfonden. 

Alltså:
Colorado-Calgary, under 5,5 mål
Odds: 1,77, insats: 20 kr

Spela ansvarsfullt!
Spela aldrig för pengar du inte har råd att avvara. Spela aldrig för lånade pengar. Om ditt spelande påverkar ditt liv negativt rekommenderar vi att söker hjälp. Läs "Varningssignaler om spelberoende".

Senaste artiklarna på spelkanalen:

Det blir idel stormöten, precis som sig bör, när kvartsfinalerna i världens mest prestigefyllda klubblagsturnering går in kvartsfinalspelet.

Läs hela artikeln →

Det blev tuffast möjliga motstånd för Malmö FF i första utslagsrundan i Europa League som lottades vid lunchtid på måndagen. Vårt svenska hopp kommer att ställas mot Chelsea i ett dubbelmöte som inleds hemma på Malmö Stadion den 14 februari.

Läs hela artikeln →

Nu är lottningen genomförd och vi kan se fram emot flera stormatcher redan i åttondelarna i årets upplaga av Champions League. Vad sägs till exempel om PSG-Manchester United eller Liverpool mot Bayern München?

Läs hela artikeln →

Det är tisdag och dags att kasta oss in i den andra gruppspelsomgången i Champions League och även om de där riktiga toppmötena kanske saknas så bjuds vi ändå på flera intressanta bataljer.

Läs hela artikeln →

I helgen är det dags för den femte omgången av årets Premier League. Till helgens höjdpunkt korar vi, utan egentlig tvekan, fredagsmatchen Chelsea-Liverpool på Stamford Bridge.

Läs hela artikeln →

Kvalet är i full gång och om bara knappt en vecka är det dags för den riktiga starten på tennissäsongen 2016. Jag pratar så klart om Australian Open och vi ser fram emot en högintressant turnering. Kan någon stoppa giganten Novak Djokovic – ja, det är den stora frågan inför årets första Grand Slam-turnering.

Läs hela artikeln →

Knappt har vi korat 2015 års mästare, men det är redan dags att flytta fokus till nästa säsong. Nu väntar ett par månaders sommarupphåll, i vanlig ordning fylld av silly season-rykten, men redan tidigt i augusti så drar det igång igen. Spelschemat för premiäromgången är redan här och alla fotbollsälskare väntar nu bara på att […]

Läs hela artikeln →