Inför Inter-Bayern München: Profilen

17 maj, 2010

I vårt uppsnack inför finalen i Champions League på Santiago Bernabeu-stadion i Madrid nu på lördag den 22 maj ska vi idag titta närmare på en av matchens stora profiler, nämligen Bayern Münchens Arjen Robben.


Se finalen i Champions League helt gratis hos bet24!


Arjen Robben gjorde succe direkt när han kom från Real Madrid till Bayern München inför den här säsongen. Redan i första matchen för sitt nya lag gjorde han två mål (mot Wolfsburg, de regerande mästarna) och totalt har det blivit 16 fullträffar i Bundesliga under säsongen för den 26-årige holländaren. Robben har också varit en betydelsefull spelare i Bayerns resa mot finalen i Champions League. Vi minns till exempel hans volleyskott mot Manchester United i kvartsfinalen och det avgörande målet i hemmamötet med Lyon i semifinalen, också det en riktigt rökare.

Bli kund hos ett nytt spelbolag och hämta din bonus redan idag!
Unibet- 1200 kr i bonus till nya spelare

Fler bra insättningsbonusar...

Arjen Robben har två ligatitlar i England med Chelsea, en i Spanien med Real Madrid och nu även en i Tyskland med sitt Bayern München. Senare den här veckan kan han nå sin största framgång i karriären och fullborda en trippel den här säsongen (ligan, cupen och Champions League). Robben har även gjort lite drygt 40 landskamper för Holland. Vi svenskar minns med sorg då han slog in den avgörande straffen i kvartsfinalen i EM 2004 som betydde att Sverige fick lämna turneringen.

På lördag är det alltså dags att kora Europa bästa klubblag den här säsongen. Klockan 20.45 är det dags för avspark på Santiago Bernabeu. Missa inte det!

Läs också…


Du missar väl inte att följa oss på Twitter och Facebook?


Spela ansvarsfullt!
Spela aldrig för pengar du inte har råd att avvara. Spela aldrig för lånade pengar. Om ditt spelande påverkar ditt liv negativt rekommenderar vi att söker hjälp. Läs "Varningssignaler om spelberoende".

Senaste artiklarna på spelkanalen:

Det blir idel stormöten, precis som sig bör, när kvartsfinalerna i världens mest prestigefyllda klubblagsturnering går in kvartsfinalspelet.

Läs hela artikeln →

Det blev tuffast möjliga motstånd för Malmö FF i första utslagsrundan i Europa League som lottades vid lunchtid på måndagen. Vårt svenska hopp kommer att ställas mot Chelsea i ett dubbelmöte som inleds hemma på Malmö Stadion den 14 februari.

Läs hela artikeln →

Nu är lottningen genomförd och vi kan se fram emot flera stormatcher redan i åttondelarna i årets upplaga av Champions League. Vad sägs till exempel om PSG-Manchester United eller Liverpool mot Bayern München?

Läs hela artikeln →

Det är tisdag och dags att kasta oss in i den andra gruppspelsomgången i Champions League och även om de där riktiga toppmötena kanske saknas så bjuds vi ändå på flera intressanta bataljer.

Läs hela artikeln →

I helgen är det dags för den femte omgången av årets Premier League. Till helgens höjdpunkt korar vi, utan egentlig tvekan, fredagsmatchen Chelsea-Liverpool på Stamford Bridge.

Läs hela artikeln →

Kvalet är i full gång och om bara knappt en vecka är det dags för den riktiga starten på tennissäsongen 2016. Jag pratar så klart om Australian Open och vi ser fram emot en högintressant turnering. Kan någon stoppa giganten Novak Djokovic – ja, det är den stora frågan inför årets första Grand Slam-turnering.

Läs hela artikeln →

Knappt har vi korat 2015 års mästare, men det är redan dags att flytta fokus till nästa säsong. Nu väntar ett par månaders sommarupphåll, i vanlig ordning fylld av silly season-rykten, men redan tidigt i augusti så drar det igång igen. Spelschemat för premiäromgången är redan här och alla fotbollsälskare väntar nu bara på att […]

Läs hela artikeln →