Debatt: Ska man kunna bli avstängd för filmning?

22 juni, 2010

Att fälla en spelare eller att hålla lite i tröjan vid en hörna är givetvis mot reglerna, men ändå en naturlig del av fotbollen. Att kasta sig handlöst så fort man är i närheten av straffområdet för att få frispark eller straff är inte en naturlig del av fotbollen utan fusk som bör bestraffas. Kan inte domaren se det (vilket man kanske inte kan begära i alla lägen) så ska dessa fuskare kunna bestraffas i efterhand.

Ta nu en minut och kolla på nedanstående klipp och läs sedan vidare nedan.

Bli kund hos ett nytt spelbolag och hämta din bonus redan idag!
Unibet- 1200 kr i bonus till nya spelare

Fler bra insättningsbonusar...

Jag anser att den här typen av fusk måste kunna bestraffas i efterhand. Frågan är bara vilken typ av straff som är lämpligt? Böter har absolut ingen effekt på spelare som spelar på den här nivån utan straffet måste på något sätt drabba laget. Jag anser att avstängning är det naturliga straffet, eftersom det både drabbar den fuskande spelaren och laget han spelar i. Jag ser det också som självklart att straffen ska kunna dömas ut vid videogranskning i efterhand, även om domaren missade situationen under själva matchen.

Vad tycker du? Hur ska fotbollen komma till rätta med filmningarna? Vi är mycket tacksamma om du vill lämna en kommentar!


Du missar väl inte att följa oss på Twitter och Facebook?


Spela ansvarsfullt!
Spela aldrig för pengar du inte har råd att avvara. Spela aldrig för lånade pengar. Om ditt spelande påverkar ditt liv negativt rekommenderar vi att söker hjälp. Läs "Varningssignaler om spelberoende".

{ 3 comments… read them below or add one }

Adde juni 22, 2010 kl. 20:39

Instämmer helt och hållet. Blir så förbannad på dessa fuskare.

Svara

Anonymous juni 22, 2010 kl. 20:57

Får man en spark på knät och slänger sig ner på marken och tar sig för ansiktet ska man inte hålla på med fotboll.

Tack för ordet.

Svara

Anonymous juni 22, 2010 kl. 21:43

Tekniken finns ju redan. Allt filmas ju in i minsta detalj så det är ju bara att granska efteråt. En lämplig uppgift för fjärdedomaren som har lite väl lättförtjänta pengar genom att bara hålla upp en skylt med tilläggsminuter två gånger per match.

Att fuskarna ska straffas kan bara idioter motsätta sig.

Svara

Leave a Comment

Senaste artiklarna på spelkanalen:

Det är tisdag och dags att kasta oss in i den andra gruppspelsomgången i Champions League och även om de där riktiga toppmötena kanske saknas så bjuds vi ändå på flera intressanta bataljer.

Läs hela artikeln →

I helgen är det dags för den femte omgången av årets Premier League. Till helgens höjdpunkt korar vi, utan egentlig tvekan, fredagsmatchen Chelsea-Liverpool på Stamford Bridge.

Läs hela artikeln →

Kvalet är i full gång och om bara knappt en vecka är det dags för den riktiga starten på tennissäsongen 2016. Jag pratar så klart om Australian Open och vi ser fram emot en högintressant turnering. Kan någon stoppa giganten Novak Djokovic – ja, det är den stora frågan inför årets första Grand Slam-turnering.

Läs hela artikeln →

Knappt har vi korat 2015 års mästare, men det är redan dags att flytta fokus till nästa säsong. Nu väntar ett par månaders sommarupphåll, i vanlig ordning fylld av silly season-rykten, men redan tidigt i augusti så drar det igång igen. Spelschemat för premiäromgången är redan här och alla fotbollsälskare väntar nu bara på att […]

Läs hela artikeln →

Spelbolaget Betsafe har sedan länge profilerat sig genom att synas i extremsportsammanhang och de fortsätter nu sin satsning på Gumball 3000. Den numera ganska välkända biltävlingen startade i år i Stockholm, med första etappmålet i Oslo. Så småningom ska en vinnare koras när deltagarna gå i mål i Las Vegas. Tävlingen brukar ha massor av […]

Läs hela artikeln →

Spelbolaget Nordicbet har engagerat de båda fotbollsprofilerna Sladjan Osmanagić och Bojan Djordic för att resa runt i Sverige och ”ta tempen” på fotbollen. I de första avsnittet får vi stifta bekantskap med uppstickarlaget Dalkurd FF i Borlänge som sedan de grundades 2014 klättrat genom seriesystemet och återfinns nu i division 1 norra. Där finns också […]

Läs hela artikeln →

Snön ligger fortfarande djup i stora delar av Sverige, men idag kom ett av de första vårtecknen – nämligen det allsvenska spelprogrammet. Säsongen drar igång lördagen den 4 april, och årets premiärmatch spelas mellan nykomlingarna Hammarby och Häcken. I omgång tre (matchen kommer spelas den 13 april) är det dags för första stockholmsderbyt, då Hammarby […]

Läs hela artikeln →

Spel- och oddstips från spelkanalen.com, © 2008-2017. Den här sajten riktar sig till dig som är 18 år och äldre. Spela aldrig för pengar som du inte har råd att avvara. Om du inte har kontroll över ditt spelande så rekommenderar vi dig att söka hjälp.