Ögonblick ur VM-historien: Oleg Salenko!

3 juni, 2010

Vi fortsätter vår jakt på minnesvärda ögonblick från fotbolls-VM genom tiderna. I dag heter huvudpersonen Oleg Salenko och kommer från Ryssland. I gruppspelsmatchen mot Kamerun (för övrigt i Sveriges grupp) gjorde nämnde Salenko hela fem mål vilket är rekord för en enskild match i VM. Sammanlagt gjorde han sex mål i turneringen och vann VM:s skytteliga – trots att Ryssarna inte gick vidare från gruppen!


Bästa VM-oddsen hittar du här!


En intressant detalj i sammanhanget är att dessa sex mål var de enda han gjorde i landslaget. När Salenko la av år 2000 hade han åtta landskamper på meritlistan – och en guldsko i prisskåpet. Det ryktas för övrigt om att guldskon nu är till salu…

Missa inte heller att rösta i vår omröstning. Vem vinner skytteligan i årets VM?

Bli kund hos ett nytt spelbolag och hämta din bonus redan idag!
Unibet- 1200 kr i bonus till nya spelare

Fler bra insättningsbonusar...

Fler ögonblick ur VM-historien

Spela på VM hos bet24 – 1000 kronor i bonus till nya kunder!


Du missar väl inte att följa oss på Twitter och Facebook?


Spela ansvarsfullt!
Spela aldrig för pengar du inte har råd att avvara. Spela aldrig för lånade pengar. Om ditt spelande påverkar ditt liv negativt rekommenderar vi att söker hjälp. Läs "Varningssignaler om spelberoende".

Senaste artiklarna på spelkanalen:

Det blir idel stormöten, precis som sig bör, när kvartsfinalerna i världens mest prestigefyllda klubblagsturnering går in kvartsfinalspelet.

Läs hela artikeln →

Det blev tuffast möjliga motstånd för Malmö FF i första utslagsrundan i Europa League som lottades vid lunchtid på måndagen. Vårt svenska hopp kommer att ställas mot Chelsea i ett dubbelmöte som inleds hemma på Malmö Stadion den 14 februari.

Läs hela artikeln →

Nu är lottningen genomförd och vi kan se fram emot flera stormatcher redan i åttondelarna i årets upplaga av Champions League. Vad sägs till exempel om PSG-Manchester United eller Liverpool mot Bayern München?

Läs hela artikeln →

Det är tisdag och dags att kasta oss in i den andra gruppspelsomgången i Champions League och även om de där riktiga toppmötena kanske saknas så bjuds vi ändå på flera intressanta bataljer.

Läs hela artikeln →

I helgen är det dags för den femte omgången av årets Premier League. Till helgens höjdpunkt korar vi, utan egentlig tvekan, fredagsmatchen Chelsea-Liverpool på Stamford Bridge.

Läs hela artikeln →

Kvalet är i full gång och om bara knappt en vecka är det dags för den riktiga starten på tennissäsongen 2016. Jag pratar så klart om Australian Open och vi ser fram emot en högintressant turnering. Kan någon stoppa giganten Novak Djokovic – ja, det är den stora frågan inför årets första Grand Slam-turnering.

Läs hela artikeln →

Knappt har vi korat 2015 års mästare, men det är redan dags att flytta fokus till nästa säsong. Nu väntar ett par månaders sommarupphåll, i vanlig ordning fylld av silly season-rykten, men redan tidigt i augusti så drar det igång igen. Spelschemat för premiäromgången är redan här och alla fotbollsälskare väntar nu bara på att […]

Läs hela artikeln →