Han fick rätt mot spelbolaget

13 januari, 2011

Vi rapporterade den 13 juli om en av våra läsare som inte hade fått ut sin vinst när han hade spelat på David Villa som ”Bäste målgörare” i VM 2010. Flera spelbolag betalade ut vinsten, men till en fjärdedel av oddset, eftersom fyra spelare slutade på samma antal mål. Spelbolaget i fråga valde dock att inte betala ut några vinster annat än till dem som spelat på Thomas Müller, den officiella vinnaren av skytteligan enligt FIFA. Spelaren vände sig då till Lotteries and Gaming Authority (LGA), som är tillsynsmyndighet för all maltabaserad spelverksamhet. Nu ca 6 månader senare har han fått svar:

Dear Mattias,

Bli kund hos ett nytt spelbolag och hämta din bonus redan idag!
Unibet- 1200 kr i bonus till nya spelare

Fler bra insättningsbonusar...

With regards to the complaint you lodged about [spelbolagets namn], I am writing to advise [spelbolaget namn] reviewed their original decision on payments with regards to winnings on the World Cup – Top Scorer bet and have confirmed your account was reviewed and they have since processed a payment to you in accordance with the ‘Dead Heat’ rule. […]

Vad är Dead heat rule?

Dead heat rule (dött lopp) innebär att det finns flera segrare. Vinsten ska då betalas ut, men oddset divideras med antalet vinnare. Mattias hade spelat David Villa som bäste målskytt till oddset 6,20 och vinsten betalades alltså ut till 6,20/4 vilket blir 1,55.

Bakgrund

Från och med Sydafrika-VM i somras så införde FIFA nya regler för skytteligan i VM. Tidigare har skytteligasegern kunna delas mellan flera spelare, men från och med VM 2010 så kan bara en spelare vinna guldskon. Om flera spelare hamnar på samma antal mål, så avgör antalet assister (målgivande passningar). Därför vann tysken Thomas Müller guldskon, trots att hela fyra spelare gjorde fem mål (Thomas Müller, Wesley Sneijder, Diego Forlan och David Villa).

Fotnot: Vi väljer att inte nämna spelbolaget vid namn. De har ju trots allt följt rekommendationen från LGA och betalat ut vinsten. Har du också spelat på bäste målskytt i VM och inte fått din vinst utbetald och vill du komma i kontakt med Mattias? Skicka ett meddelande via vårt kontaktformulär så får du hans e-postadress.

Relaterade länkar

Lotteries and Gaming Authority

Spela ansvarsfullt!
Spela aldrig för pengar du inte har råd att avvara. Spela aldrig för lånade pengar. Om ditt spelande påverkar ditt liv negativt rekommenderar vi att söker hjälp. Läs "Varningssignaler om spelberoende".

Senaste artiklarna på spelkanalen:

Det är tisdag och dags att kasta oss in i den andra gruppspelsomgången i Champions League och även om de där riktiga toppmötena kanske saknas så bjuds vi ändå på flera intressanta bataljer.

Läs hela artikeln →

I helgen är det dags för den femte omgången av årets Premier League. Till helgens höjdpunkt korar vi, utan egentlig tvekan, fredagsmatchen Chelsea-Liverpool på Stamford Bridge.

Läs hela artikeln →

Kvalet är i full gång och om bara knappt en vecka är det dags för den riktiga starten på tennissäsongen 2016. Jag pratar så klart om Australian Open och vi ser fram emot en högintressant turnering. Kan någon stoppa giganten Novak Djokovic – ja, det är den stora frågan inför årets första Grand Slam-turnering.

Läs hela artikeln →

Knappt har vi korat 2015 års mästare, men det är redan dags att flytta fokus till nästa säsong. Nu väntar ett par månaders sommarupphåll, i vanlig ordning fylld av silly season-rykten, men redan tidigt i augusti så drar det igång igen. Spelschemat för premiäromgången är redan här och alla fotbollsälskare väntar nu bara på att […]

Läs hela artikeln →

Spelbolaget Betsafe har sedan länge profilerat sig genom att synas i extremsportsammanhang och de fortsätter nu sin satsning på Gumball 3000. Den numera ganska välkända biltävlingen startade i år i Stockholm, med första etappmålet i Oslo. Så småningom ska en vinnare koras när deltagarna gå i mål i Las Vegas. Tävlingen brukar ha massor av […]

Läs hela artikeln →

Spelbolaget Nordicbet har engagerat de båda fotbollsprofilerna Sladjan Osmanagić och Bojan Djordic för att resa runt i Sverige och ”ta tempen” på fotbollen. I de första avsnittet får vi stifta bekantskap med uppstickarlaget Dalkurd FF i Borlänge som sedan de grundades 2014 klättrat genom seriesystemet och återfinns nu i division 1 norra. Där finns också […]

Läs hela artikeln →

Snön ligger fortfarande djup i stora delar av Sverige, men idag kom ett av de första vårtecknen – nämligen det allsvenska spelprogrammet. Säsongen drar igång lördagen den 4 april, och årets premiärmatch spelas mellan nykomlingarna Hammarby och Häcken. I omgång tre (matchen kommer spelas den 13 april) är det dags för första stockholmsderbyt, då Hammarby […]

Läs hela artikeln →

Spel- och oddstips från spelkanalen.com, © 2008-2017. Den här sajten riktar sig till dig som är 18 år och äldre. Spela aldrig för pengar som du inte har råd att avvara. Om du inte har kontroll över ditt spelande så rekommenderar vi dig att söka hjälp.