Färjestad-AIK: Odds på den tredje semifinalen

Färjestad leder matchserien mot AIK med 2-0 i matcher och kan i eftermiddag hemma i Karlstad slå i ytterligare en spik i gnagarkistan. Vi finner det osannolikt att AIK ska kunna komma tillbaka från ett 0-2-underläge, och skulle det bli 0-3 idag – ja, då vågar vi lova att det blir Färjestad som tar finalplatsen.

För AIK är dagens match den sista livlinan. De lär kämpa till sista blodsdroppen, men mot kvällens motstånd tror vi att det unga Gnaget kammar noll. Men vem vet – de har ju överraskat förr. Den som lever får se.

AIK har fortfarande inte lyckats besegra Färjestad den här säsongen, och nu är förlustraden uppe i sju raka matcher. Det säger naturligtvis en hel del om klasskillnaden mellan lagen. AIK pressade FBK i det första mötet uppe i Karlstad, men efter att ha vänt 0-1-underläget till 2-1 ledning vann Färjestad till slut det täta matchen.  AIK har inte på något sätt varit utspelade i den här semifinalserien, men Färjestads tungd och rutin gör att varje gång, så här långt, har dragit det längsta strået.

Vi noterar också att det är två Färjestadsspelare som toppar poängligan i slutspelet. Rickard Wallin och Mikael Johansson har svarat för 9 poäng vardera på de sju matcher som Färjestad spelat i slutspelet. Trea i poängligan är Skellefteås Joakim Lindström som dock har spelat två matcher mer än ovan nämnda FBK-duo.

FÄRJESTAD-AIK

Bäst odds just nu
1: 1,50 hos Bet365 (1000 kr i insättningsbonus)
x: 4,85 hos Unibet
2: 6,25 hos Expekt

Vårt speltips: Vi tror som sagt att AIK har gjort sitt i det här slutspelet. Färjestads tyngd avgör, så även om oddset inte är något att hänga i julgranen så ser vi ettan som relativt säker. I eftermiddag tar FBK ett stort steg närmare SM-final.

Vilken kanal visar Färjestad-AIK?

Matchen visas på Canal+ Sport 1 med start kl. 15.00. Du kan som vanligt också följa den direkt i din dator via livestreaming hos Csports.se. Kvällens andra semifinal, Skellefteå-Luleå visas på TV4, också den med start kl. 15.00.