Tottenham-Milan: Speltips och odds på dagens stormatch

Ikväll ska Tottenham och Milan försöka toppa gårdagens minst sagt sjuka drabbning mellan Barcelona och Arsenal. Det är en kvartsfinalplats som står på spel och Tottenham har med sig 1-0 från mötet i Milano den 15 februari.

Det är hemmalaget Tottenham Hotspur som är favoriter hos spelbolagen, trots att det har gått lite knackigt i ligan de senaste matcherna. Bara en poäng på de två senaste matcherna har det blivit, men man kan misstänka att fokus hos Spurs har legat på kvällens historiska match på White Hart Lane ganska länge nu…

Det verkar som om både Gareth Bale och Rafael Van der Vaart är spelklara, vilken naturligtvis är väldigt viktiga förstärkningar för Tottenham. En annan nyckelspelare i Redknapps laggbygge är måltjuven Peter Crouch som lyckats väldigt bra i europaspelet så här långt. Fyra fullträffar från den långe forwarden har det blivit så här långt. Det var ju just Crouch som svarade för det avgörande målet i lagens första möte.

Tottenhams första säsong i Champions League har varit en framgångssaga så här långt. Gruppsegern följdes upp med seger på bortaplan i det första åttondelsfinalmötet med Milan. Idag kan Tottenham kvalificera sig för kvartsfinal vilket skulle innebära att de är ett av Europas åtta bästa fotbollslag den här säsongen. Det var nog inte många som hade trott det när Harry Redknapp tog över ett Spurs i kris förra säsongen.

Milans form måste sägas vara god. Om vi tittar lite närmare på resultaten sedan den 15 februari då lagen möttes på San Siro så har Milan tagit full pott i ligan. Vi minns speciellt den klara 3-0-vinsten mot dåvarande serietvåan Napoli och nu senast blev det seger med uddamålet mot Juventus efter mål av Gatuso.

Zlatan har haft det tungt med målskyttet den senaste tiden och har bara gjort ett enda mål i ligan den senaste månaden (straff mot Napoli). Zlatan är dock i dagens läge mycket mer än bara en målskytt och han har i flera matcher fått goda betyg i italiensk press, trots avsaknaden av nätkänning.

I Milan saknas Gatuso som är avstängd efter skallningen på Tottenhams lagledare i förra mötet. Van Bommel och Cassano har representerat andra klubbar i europeiska cuper den här säsongen och får inte användas av Ancelotti.

Förutsättningarna

Om Tottenham vinner eller spelar oavgjort så går de vidare till kvartsfinal. Vid Milanseger med 1-0 så väntar förlängning och eventuellt straffavgörande. Milan måste vinna och göra minst två mål för att ta kvartsfinalplatsen under ordinarie speltid.

TOTTENHAM-MILAN

Bäst odds just nu
1: 2,25 hos Expekt
x: 3,50 hos Unibet (600 kr i insättningsbonus)
2: 3,45 hos Unibet

Vårt speltips: Det här är riktigt svårtippat. Tottenham är ett bra hemmalag och har bara förlorat en enda match hemma på White Hart Lane i ligan den här säsongen. Milan är det bästa bortalaget i Serie A och har bara förlorat en enda bortamatch på hela säsongen. Milan ser strået vassare ut formmässigt, men saknar fler viktiga spelare än Spurs. Vi kommer att gå för kryss i den här matchen och tippar alltså Spurs till kvartsfinal.

Vilken kanal sänder Tottenham-Milan?

Matchen startar kl. 20.45 och visas på Viasat Fotboll. Samtidigt visas kvällens andra match Schalke 04-Valencia på TV10. Om du är eller blir kund hos Bet24, ser du valfri match gratis.