Real Madrid-Tottenham

Champions League är tillbaka och idag är det dags för de två första kvartsfinalerna. Real Madrid är storfavoriter mot Tottenham hemma på Santiago Bernabeu, men frågan är hur lätt Redknapp-nöten blir att knäcka. Kan Spurs överraska och skaffa sig läge för avancemang inför returen i London?

Real Madrid spelade förmodligen bort chansen att utmana Barcelona om ligatiteln när man i lördags föll mot Sporting Gijon med 0-1. Frågan är hur detta har påverkat laget? En knäck för självförtroendet som Tottenham kan dra nytta av? Eller kanske våldsam revanschlusta och fullt fokus på Champions League? Ja, det lär vi få se i kväll.

Real har inte gått bra i Champions League på många år och har nu chansen att ta sig till semifinal. Vi vet att José Mourinho har vad som krävs för att vinna turneringen; det visade han så sent som förra säsongen, men frågan är om resten av laget kan leverera på toppen av sin förmåga? För det lär krävas mot Tottenham – och Real vill nog gärna ha med sig ett eller ett par mål marginal till returmötet på White Hart Lane.

Tottenham kryssade (0-0) borta mot Wigan i sitt genrep inför kvällens stormatch. Ett resultat som givetvis inte imponerar nämnvärt. Vi ska dock komma ihåg att det är otroligt svårt att vara fokuserad på ligan när så här pass stora och viktiga uppgifter står för dörren. Se till exempel Inters genomklappning mot Milan i helgen…

Läget i trupperna

I Tottenham är Gareth Bale tillbaka i truppen, vilket så klart är viktigt för Spurs. Däremot saknas flera andra viktiga spelare, som Pienaar, Woodgate och Gallas.

Real Madrid saknar formtoppade Benzema som bara matat in mål i ligan och Champions League den senaste tiden. Även Cristiano Ronaldo, Marcelo och Di Maria är osäkra kort i Mourinhos trupp. Om ingen av dessa kommer till start så är det avsevärt försvagat madridlag som tågar ut på sin hemmaarena i kväll.

REAL MADRID-TOTTENHAM

Bäst odds just nu
1: 1,42 hos Expekt
x: 4,75 hos Bwin
2: 8,50 hos Unibet

Vårt speltips: Båda lagen har viktiga spelare borta, och det är därför svårt att sia om hur matchbilden kommer att vara. Real Madrid är bra på hemmaplan, men vi tycker att de har blivit lite väl stora favoriter här. Vi tänker avvakta startelvorna och om Ronaldo inte kommer till start så kommer vi sätta en slant på Tottenham alternativt X2.

Vilken kanal sänder Real Madrid-Tottenham?

Matchen startar kl. 20.45 och visas på Viasat fotboll.

Bildcred.