Napoli-Chelsea: Här är oddsen!

Fast det bara har gått en vecka sedan sist så törstar vi efter mer Champions League-fotboll. I kväll är det dags för Napoli-Chelsea, en på förhand mycket intressant match. Vi har precis som vanligt lusläst spelbolagens oddslistor och rotat fram de högsta oddsen åt er.

Napoli ligger på sjätte plats i Serie A, vilket innebär att de just nu besitter den allra sista italienska europaplatsen. Avståndet  upp till de absoluta topplagen är relativt stort och en av de bidragande orsakerna till det är att Napoli har haft svårt att leverera på hemmaplan. Tittar man i hemmatabellen ligger de först på nionde plats med bara fem segrar på tolv matcher. Napoli har varit ett riktigt kryssgäng den här säsongen och har på 24 omgångar spelat oavgjort 10 gånger, vilket är flest i ligan. Målsnittet på hemmaplan ligger på nästan exakt två mål per match, samtidigt som de släpper in nästan exakt ett mål per match.

Napoli tog sig något överraskande vidare från grupp A, där de flesta trodde att Bayern München och Manchester City skulle dra de längsta stråna. Det var dock spännande in i det sista och Napoli säkrade avancemanget genom att slå ett avsågat Villarreal i den sista omgången och slutade tvåa i gruppen, en poäng före Manchester City som istället fick finna sig i att spela vidare i Europa League. Italienarna kommer till start med två raka vinster i ligan, och de har inte släppt in ett enda mål på de fyra matcherna i februari. I genrepet mot Fiorentina i helgen blev det en klar 3-0-vinst på bortaplan, bland annat efter två mål av notoriske målskytten Cavani.

Värt att notera

  • Napoli har gjort 41 mål på 24 matcher. Bara Milan har gjort fler i Serie A.
  • Napoli har fyra raka matcher utan förlust.

Chelsea är inne i en mycket tung period och den för säsongen nye tränaren André Villas-Boas jobb lär hänga på en mycket skör tråd. Vi vet sedan tidigare att kraven är stenhårda från klubbledningen (eller klubbledaren, kanske vi ska säga…), och blir det förlust mot Napoli kan hans dagar som tränare för londonklubben mycket väl vara räknade.

Chelsea ligger just nu på en femte plats i Premier League, och för att vara med och slåss om ligatiteln har tåget redan gått. Laget har fyra raka matcher utan vinst och senast mot Everton åkte de på en 0-2-förlust på bortaplan efter att hamnat i underläge redan i den femte matchminuten.  Senaste vinsten kom mot Sunderland den 14 januari, alltså nästan för fem veckor sedan. Alla minns säkert också det snöpliga poängtappet mot Manchester United, där Chelsea hade ledningen med 3-0 en bit in i andra halvlek.

Chelsea gjorde dock ett bra gruppspel i Champions League och vann grupp E före Bayer Leverkusen. Den enda förlusten kom mot just Leverkusen när lagen möttes i Tyskland i november.

Värt att notera

  • Chelsea har bara släppt in 12 mål på tretton bortamatcher i ligan.
  • Chelsea gjorde 13 mål på sex gruppspelsmatcher i Champions League. Bara Real Madrid och Barcelona gjorde fler.

Oddskommentar
Hemmalaget Napoli är oddsmässiga favoriter i den här första åttondelsfinalmötet. Ettan står i skrivande stund i ungefär 2,50 gånger pengarna. Om du tror att Villas-Boas griper det sista hamstrået och lyckat föra sitt Chelsea till seger så kan du casha ut omkring 33o kronor per satsad hundring om du får rätt. Vi brukar ju hävda att kryss ofta är ett bra spel i det första mötet och om du tar oss på orden så kan du lira det oavgjorda resultatet till som bäst 3,25 för tillfället.

NAPOLI-CHELSEA

Bäst odds just nu
1: 2,40 hos Expekt
x: 3,25 hos Unibet
2: 3,35 hos Unibet

Vilken kanal visar Napoli-Chelsea?

Matchen startar kl. 20.45 och visas på Viasat fotboll. Har du tillgång till HD-kanaler kan du även se matchen på Viasat fotboll. Just nu kan du för övrigt få alla Viasatkanaler gratis i tre månader.