Champions League: Odds på Benfica-Zenit St Petersburg

Vid sidan av kvällens höjdpunkt Arsenal-Milan så ska även Benfica eller Zenit bli klara för kvartsfinal. Zenit har med sig en 3-2-seger från den första matchen hemma i Ryssland, men det är Benfica som är oddsmässiga favoriter i kväll.

Trots förlusten senast så har Benfica ett ganska bra utgångsläge. De två målen på bortaplan senast gör att exempelvis en vinst med 1-0 hemma i Lissabon är fullt tillräckligt för avancemang. Zenit är dock långt ifrån ett hobbygäng och trots favoritskapet lär Benfica få slita för segern.

Benfica hade fram tills i fredag 10 raka hemmavinster i ligan, men den fina sviten är nu inte längre intakt. I toppmötet mot Porto blev det förlust med 3-2. Benfica fick avsluta matchen med en man mindre på plan efter att Emerson blivit utvisad med en kvart kvar att spela. Porto utnyttjade detta och kunde slå in segermålet genom Maicon, med ca fem minuter kvar av ordinarie matchtid.

Vi noterar också att Zenit är obesegrade på hemmaplan så här långt i Champions League, men de har fortfarande inte vunnit på bortaplan.

Förutsättningarna

Zenit har i och med segern senast ett litet försprång. Alla oavgjorda resultat tar ryssarna vidare och det samma gäller givetvis också vid zenitseger. Om Benfica vinner med 1-0 eller 2-1 så blir det portugisiskt avancemang. Vinner Benfica med 3-2 väntar förlängning och eventuellt straffar.

Oddskommentar

Hemmalaget Benfica är mycket klara favoriter till segern i kväll. Ettan är nedryckt så långt som till lite drygt 1,70 och hos flera bolag än lägre än så. Krysset ger just nu som bäst 3,85 medan tvåan ger över 5,50 gånger pengarna. Jag kan tycka att Benfica har blivit lite väl stora favoriter här, trots att de är väldigt starka på sin hemmaplan.

BENFICA-ZENIT ST PETERSBURG

Bäst odds just nu
1: 1,71 hos Betsson
x: 3,85 hos Unibet
2: 5,60 hos Expekt

Vilken kanal visar Benfica-Zenit?

Matchen startar kl. 20.45 och visas på Viasat sport. Kvällens andra match, Arsenal-Milan startar samtidigt och visas på Viasat Fotboll.