Bayern München-Real Madrid: Odds på semifinalen i Champions League

Vi har kommit fram till semifinalerna i Champions League och först ut är Bayern München-Real Madrid som spelas i kväll. Spelbolagen är inte riktigt överens om vilka som egentligen är favoriter i den här matchen mellan två lag som båda har imponerat stort genom hela turneringen.

Många tänker nog att allt är upplagt för en riktig drömfinal mellan Barcelona och Real Madrid, men vi ska nog inte räkna ut Bayern München riktigt än. De är ett riktigt, riktigt bra lag och åtminstone hemma på Allianz Arena bör de kunna bjuda på tufft motstånd mot de spanska ligaledarna.

Bayern förlorade det första mötet mot Basel i åttondelsfinalen, men har sedan dess inte släppt in ett enda mål. I returmötet mot Basel tog Bayern en gruvlig revansch och slog schweizarna med hela 7-0 och i kvartsfinalen mot Marseille fortsatte tyskarna att imponera. Båda mötena slutade med 2-0-seger för Bayern München, som alltså tog sig till semifinal med sammanlagt 4-0.

Bayern München har en alldeles speciell morot i årets Champions League. Finalen kommer nämligen att avgöras på deras Allianz Arena den 19 maj. Att få tåga ut till en Champions League-final på sin egen arena, inför sina egna fans är det inte många som får uppleva under sin karriär. Bayern München har chansen i år, men då måste de besegra Real Madrid – en uppgift som givetvis är otroligt tuff.

Bayern förlorade i onsdags seriefinalen i Bundesliga mot Dortmund med 0-1. Som om inte det vore nog blev det bara 0-0 mot Mainz i helgen och avståndet upp till Dortmund är nu hela åtta poäng med bara tre omgångar kvar att spela – ligan är alltså i princip körd. Uppladdningen kunde definitivt ha varit bättre för Bayern, men kanske är detta just den tändvätska som behövs. Vi kan ju misstänka att fokus har legat på den här matchen under ganska lång tid, och det kan mycket väl ha bidragit till de mindre bra resultaten i ligan.

Annons↧

Real Madrid har haft en relativt bekväm rese fram till semifinalen. I åttondelsfinalen lyckades förvisso CSKA Moskva att klara ett oavgjort resultat (visst minns ni Wernblooms mål..?), men i returmötet var det inget snack om vilka som var det bästa laget. I kvartsfinalen väntade överraskningen APOEL Nicosia som inte hade de kvalitéer som krävs för att kunna rubba ett lag som Real Madrid. Spanjorerna tog sig vidare till semifinal med sammanlagt 8-2. Till historien hör också att Real Madrid var det enda laget som gick igenom hela gruppspelet utan att tappa ett enda poäng.

Real Madrid leder som bekant spanska la Liga även om Barcelona närmat sig något i tabellen den senaste tiden. Avståndet är just nu fyra poäng, och då återstår ett el Clásico-möte. Real genrepade i helgen genom att besegra Sporting Gijon med 3-1. Siffrorna antyder en relativt enkel seger, men det satt faktiskt ganska långt inne. Först med 15 minuter kvar av ordinarie matchtid kunde Cristiano Ronaldo sätta 2-1 för Real som sedan utökade ledningen i matchens slutskede genom Karim Benzema.

Oddskommentar

Majoriteten av spelbolagen håller hemmalaget Bayern München som knappa favoriter i den här matchen och både ettan och tvåan går att hitta på nivåer omkring 2,60-2.,70. Krysset, vilket inte på något sätt känns ointressant, betalar i dagsläget som högst 3,50 gånger insatsen.

BAYERN MÜNCHEN-REAL MADRID

Bäst odds just nu
1: 2,65 hos Bet24
x: 3,50 hos Bwin
2: 2,75 hos Unibet (1200 kr i bonus till nya kunder!)

Vilken kanal visar Bayern München-Real Madrid?

Matchen startar kl. 20.45 och visas på Viasat Fotboll och för dig som har tillgång till HD-kanaler, även på Viasat Fotboll HD. I morgon är det dags för den andra semifinalen som spelas mellan Chelsea och Barcelona.