Atletico Madrid-Athletic Bilbao: Odds finalen i Europa League


Nybyggda National Arena i Bukarest står värd för den tredje finalen i Europa Leauge.
Bild: Wikimedia commons. Licensierad som Attribution-ShareAlike

Både Barcelona och Real Madrid misslyckades med att ta sig till final i Champions League, men i den något mindre prestigefyllda turneringen Europa League är det helspanskt i finalen. Ikväll drabbar nämligen Atletico Madrid och Athletic Bilbao samman i Bukarest i kampen om en europeisk titel.

Atletico Madrid blev historiska när de säsongen 2009/2010 blev det första laget att vinna den nyinstiftade Europa League. Då blev det vinst mot Fulham i finalen och i laget fanns då storstjärnor som Diego Forlan, Sergio Agüero och David de Gea. Idag finns ingen av dem kvar i laget, men trots det är det dags för ytterligare en europeisk final för Atletico.

Atletico ligger femma i la Liga och med en omgång kvar slåss de med Malaga om fjärdeplatsen som innebär kval till Champions League. Det är dock klar fördel Malaga som är två poäng före i tabellen och dessutom möter bottenlaget Sporting Gijon i sista omgången. Atletico har fem raka matcher i ligan utan förlust och senast blev det vinst mot just Malaga med 2-1.

Athletic Bilbao huserar i mitten av tabellen i la Liga och har så gjort under större delen av säsongen. De var uppe och vände på fjärdeplatsen en kort period i mitten av säsongen, men ligger nu tia. Athletic har tagit en poäng på de tre senaste matcherna i ligan och genrepet mot Getafe i helgen slutade mållöst.

Bilbao tog sig till final genom att vända ett 2-1-underläge från den första semifinalen mot Sporting Lissabon, till seger med sammanlagt 4-3.

Lagen har mötts två gånger i la Liga den här säsongen och båda gångerna har det slutat med hemmaseger. Den senaste matchen spelades i Madrid i slutet av mars och slutade 2-1 till Atletico.

ATLETICO MADRID-ATHLETIC BILBAO

Bäst odds just nu
1: 2,50 hos Betsafe
x: 3,40 hos Bet365
2: 3,00 hos Bet24

Vilken kanal visar finalen i Europa League?

Atletico Madrid-Athletic Bilbao startar kl. 20.45 i Bukarest och visas i Sverige på TV4 Sport Xtra. Det innebär att väldigt många inte kommer att kunna se matchen. Har du inte TV4 Sport Xtra kan du se matchen via livestreaming direkt i din dator på csports.se.