Spanien-Frankrike: Här är oddsen!

Portugal och Tyskland är klara för semifinal och idag ska ett tredje lag göra dem sällskap. Spanien-Frankrike är ett möte mellan två av förhandsfavoriterna, men inför matchen är det Spanien som är stora favoriter hos spelbolagen.

Frankrike föll ju som bekant mot Sverige i den sista gruppspelsomgången vilket innebär att de nu får möta Spanien, gruppettan från grupp C. Det är naturligtvis en otroligt tuff motståndare, och kikar man på oddsen så ger spelbolagen inte fransmännen mycket till chans i kväll.

I vanligt ordning (!) har den franska truppen ”skakats” av interna bråk, och även om de inte är av den omfattningen som vid VM senast, så visar det ändå att det inte råder 100 procent harmoni bland spelarna. Huruvida det påverkar insatsen på plan återstår att se, men vi kan nog slå fast att Frankrike måste svara för en närmast felfri insats om de ska kunna rå på de regerande världs- och europamästarna Spanien.

Frankrike har ett mycket bra lag – det får vi inte glömma bort. Den förlustfria sviten innan mötet med Sverige var 23 matcher, och det säger faktiskt en hel del om kvaliteten som Laurent Blanc förfogar över. Kan han bara få sitt manskap att fokusera helt och fullt på att göra sitt jobb så har de ett lag som i flera aspekter kan mäta sig med det spanska.

Spanien har haft världens bästa landslag i åtminstone fyra år nu och tillsammans med Tyskland är de huvudfavoriter till EM-titeln. Stommen i laget består av spelare från Barcelona och Real Madrid, och den spanska spelidéen är i mångt och mycket hämtad från de förstnämnda.

Om det franska laget är bra, så är det spanska nästan magiskt. En osannolik mix av världsstjärnor som i sina bästa stunder kan göra vad som helst. Spanien har fått en del kritik för sitt sätt att spela fotboll i det här mästerskapet. Massivt övertag i bollinnehavet, men en ovilja att komma till avslut. Det går dock inte att blunda för det faktum att Spanien tog sig obesegrade genom gruppspelet med målskillnaden 6-1.

Oddskommentar

Spanien är mycket klara favoriter hos spelbolagen och ettan går just nu att spela till ca 1,80 gånger pengarna. Om du tror på kryss vid full tid och förlängning kan du kassera ut 3,50 gånger insatsen om du prickar rätt. Den franska segern ger just nu hela 5,50 gånger pengarna.

SPANIEN-FRANKRIKE

Bäst odds just nu
1: 1,80 hos Unibet
x: 3,50 hos Bet365
2: 5,50 hos Bet365

Vilken kanal visar Spanien-Frankrike?

Matchen startar kl. 20.45 och visas på SVT.