Kvartsfinalerna i Champions League är lottade

Camp Nou, Barcelona

Det blir idel stormöten, precis som sig bör, när kvartsfinalerna i världens mest prestigefyllda klubblagsturnering går in kvartsfinalspelet.

Hela fyra engelska lag har tagit sig till kvartsfinalerna och två av dem drabbar samman i en högintressant kamp om en semifinalplats. Vi talar så klart om Tottenham och Manchester City, två lag som av naturliga orsaker känner varandra utan och innan. Manchester City måste hållas som favoriter över två matcher. De är i en stigande formkurva och har nyligen återtagit serieledningen i Premier League och känns överlag ganska svårstoppade just nu. City är ett lag med spelare i den absoluta världstoppen på varje position och på pappret är det få lag som kan mäta sig med dem. Det är Tottenham som börjar hemma och kan de hålla tätt bakåt så lever så klart hoppet. Men vi tor att det ska mycket till om londonlaget ska lyckas ta sig vidare från den här drabbningen.

Det tredje engelska laget, Manchester United ställs mot svårast tänkbara motstånd, nämligen Barcelona. Det blir en grannlaga uppgift för Lindelöf och co – och trots att resultaten har börjat se bättre ut sedan Solskjær tog över så tycker vi att Barcelona är knappa favoriter här. Matchserien känns som kanske den mest ovissa av de fyra kvartsfinalerna, men vi håller som sagt spanjorerna som favoriter till att knipa en semifinalplats.

Att Liverpool ska ta sig vidare mot Porto verkar många ta för självklart, men vi ska nog inte underskatta portugiserna allt för mycket. Att ta sig till en kvartsfinal i Champions League visar oavsett tidigare motstånd på hög kvalitet. Liverpool får så klart bära favoritskapet här men vi höjer ett varningens finger för Porto.

Den sista kvartsfinalen spelas mellan Ajax och Juventus. Vi vet alla vilken kapacitet som finns hos Cristiano Ronaldo och om han är på rätt humör han han möjlighet att avgöra ett sånt här möte i princip på egen hand. Vi tror att Ajax kan bjuda på bra motstånd, men vi är tämligen övertygade om att det blir italienarna som drar det längsta strået och tar sig vidare från det här mötet.

Så spelas kvartsfinalerna

9-10 april

  • Ajax–Juventus
  • Liverpool–Porto
  • Tottenham–Manchester City
  • Manchester United–Barcelona

16-17 april

  • Juventus-Ajax
  • Porto-Liverpool
  • Manchester City-Tottenham
  • Barcelona-Manchester United

Vinnaren i matchserien Tottenham-Manchester City får möta vinnaren mellan Ajax och Juventus i semifinal medan vinnaren mellan Manchester United och Barcelona ställs mot vinnaren i matchserien Liverpool-Porto. Finalen spelas i år i Madrid och avgörs lördagen den 1 juni.

Att vinna Champions League

Manchester City 3,50
Barcelona 4,25
Juventus 4,25
Liverpool 5,00
Manchester United 19,00
Tottenham 22,00
Ajax 24,00
Porto 71,00

Odds från Unibet