Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimović
Zlatan Ibrahimovic. Bild: prettyfriendship

Zlatan Ibrahimovic

Född: 1981
Nuvarande klubb: AC Milan
Tidigare klubbar: Malmö FF, Ajax, Juventus, Inter, Barcelona

Zlatan är det svenska landslagets stora stjärna, vilket ingen så klart har missat. Han har en fantastisk karriär bakom sig och har spelat för några av Europas största och mest meriterande klubbar. Han har blivit ligamästare i Holland, Italien och Spanien och han har prenumererat på svensk fotbolls finaste utmärkelse, Guldbollen, de senaste åren.

Zlatan är en personlighet som tar plats, både på och utanför planen. Han säger vad han tycker och är inte det minsta rädd för att sticka ut hakan. Det visade han inte minst med sin bok ”Jag är Zlatan”, där han på ett frispråkigt sätt redogjorde för sin uppväxt, karriär och sina upplevelser på och kring fotbollsplanen.

Ibra är lagkapten i den svenska landslaget och en viktig kugge i Erik Hamréns lagbygge. Mycket kretsar kring Zlatan och mycket talar för att nyckeln till succé är att få ut max ur vår anfallsstjärna. Vi vet att kapaciteten finns där – det har han visat otaliga gånger – men ibland har han haft svårt att prestera i landslaget. Kanske är den något mer tillbakadragna positionen strax bakom Johan Elmander den idealiska platsen för Zlatan i landslaget?

Senaste artiklarna på spelkanalen:

Det är tisdag och dags att kasta oss in i den andra gruppspelsomgången i Champions League och även om de där riktiga toppmötena kanske saknas så bjuds vi ändå på flera intressanta bataljer.

Läs hela artikeln →

I helgen är det dags för den femte omgången av årets Premier League. Till helgens höjdpunkt korar vi, utan egentlig tvekan, fredagsmatchen Chelsea-Liverpool på Stamford Bridge.

Läs hela artikeln →

Kvalet är i full gång och om bara knappt en vecka är det dags för den riktiga starten på tennissäsongen 2016. Jag pratar så klart om Australian Open och vi ser fram emot en högintressant turnering. Kan någon stoppa giganten Novak Djokovic – ja, det är den stora frågan inför årets första Grand Slam-turnering.

Läs hela artikeln →

Knappt har vi korat 2015 års mästare, men det är redan dags att flytta fokus till nästa säsong. Nu väntar ett par månaders sommarupphåll, i vanlig ordning fylld av silly season-rykten, men redan tidigt i augusti så drar det igång igen. Spelschemat för premiäromgången är redan här och alla fotbollsälskare väntar nu bara på att […]

Läs hela artikeln →

Spelbolaget Betsafe har sedan länge profilerat sig genom att synas i extremsportsammanhang och de fortsätter nu sin satsning på Gumball 3000. Den numera ganska välkända biltävlingen startade i år i Stockholm, med första etappmålet i Oslo. Så småningom ska en vinnare koras när deltagarna gå i mål i Las Vegas. Tävlingen brukar ha massor av […]

Läs hela artikeln →

Spelbolaget Nordicbet har engagerat de båda fotbollsprofilerna Sladjan Osmanagić och Bojan Djordic för att resa runt i Sverige och ”ta tempen” på fotbollen. I de första avsnittet får vi stifta bekantskap med uppstickarlaget Dalkurd FF i Borlänge som sedan de grundades 2014 klättrat genom seriesystemet och återfinns nu i division 1 norra. Där finns också […]

Läs hela artikeln →

Snön ligger fortfarande djup i stora delar av Sverige, men idag kom ett av de första vårtecknen – nämligen det allsvenska spelprogrammet. Säsongen drar igång lördagen den 4 april, och årets premiärmatch spelas mellan nykomlingarna Hammarby och Häcken. I omgång tre (matchen kommer spelas den 13 april) är det dags för första stockholmsderbyt, då Hammarby […]

Läs hela artikeln →

Spel- och oddstips från spelkanalen.com, © 2008-2017. Den här sajten riktar sig till dig som är 18 år och äldre. Spela aldrig för pengar som du inte har råd att avvara. Om du inte har kontroll över ditt spelande så rekommenderar vi dig att söka hjälp.