Fenomenet Zlatan Ibrahimovic

26 oktober, 2009

I stort sett varje dag är medierna fyllda av reportage och artiklar om Zlatan Ibrahimovic. Oftast handlar det om fotboll, men även husköp, familj och torskjakt(!) har prytt kvällstidningarnas löpsedlar. Allt som rör Zlatan och det han företar sig är sprängstoff i media – men vad är det som gör honom så intressant?

Visst, han är en av få svenska världsstjärnor, dessutom i världens största och mest populära idrott. Han är en gudabenådad fotbollsspelare och har spelat i några av Europas största och framgångsrikaste klubbar. Men frågan är om någon annan svensk spelare som hypotetiskt sett nådde samma framgångar skulle få samma uppmärksamhet. Ytterst tveksamt.

Jag tror att svaret finns att hitta i Zlatans person minst lika mycket som i hans prestationer på fotbollsplanen. Den kaxiga attityden, de provokativa uttalandena som medierna älskar – och inte minst – det där spontana och befriande leendet som bildproducenten väljer att frysa eller visa i slow motion varje gång ett zlataninslag visas på teve. Sagan Zlatan har ju också alla ingredienser som en klassisk saga ska ha och som vi människor älskar. Fattig förortskille blir upptäckt, blir stormrik och rankas nu som en av de bästa anfallarna i  världen – rena rama Askungen!

Alla i Sverige vet vem Zlatan är och alla har en åsikt om honom. Åsikterna är sällan neutrala utan tangerar någon av ytterligheterna på skalan. Antingen hatar man Zlatan eller så älskar man Zlatan. Det finns liksom inget mellanting…

Relaterat:

***
Vi ska försöka hosta ur oss ett speltips lite senare idag. Tills dess får ni hålla tillgodo med sportbladets “Dagens bästa...”. 

Foto: Tsutomu Takasu

Follow Spelkanalen.com | Spela Gratis – Gamblingonline.se |

Spela ansvarsfullt!
Spela aldrig för pengar du inte har råd att avvara. Spela aldrig för lånade pengar. Om ditt spelande påverkar ditt liv negativt rekommenderar vi att söker hjälp. Läs "Varningssignaler om spelberoende".

{ 2 comments }

Martin oktober 26, 2009 kl. 12:09

Mycket sant som du skriver. En av det stora anledningarna att folk inte gillar honom beror ju på kaxigheten och de faktum att han ofta underpresterar i svenska landslaget. Om man nu ska jämföra med vad han nu gör i Barca och har gjort i Italien… Han va grym i matchen igår i alla fall!

Speltips inför kvällen?

Anonymous oktober 26, 2009 kl. 21:03

Zlatan regerar. Sverige har aldrig haft en sådan fotbollsspelare, och det kommer dröja minst 100 år innan det händer igen.

Senaste artiklarna på spelkanalen:

I morgon den 12 september är det dags för det som många fotbollsälskare har sett fram emot, nämligen ligastart i Premier League. Favoriter till titeln är i vanlig ordning de etablerade storklubbarna och hos spelbolagen är det Manchester City som har det allra lägsta oddset. Vi ser fram emot en spännande säsong och bjuder här […]

Läs hela artikeln →

Det blir idel stormöten, precis som sig bör, när kvartsfinalerna i världens mest prestigefyllda klubblagsturnering går in kvartsfinalspelet.

Läs hela artikeln →

Det blev tuffast möjliga motstånd för Malmö FF i första utslagsrundan i Europa League som lottades vid lunchtid på måndagen. Vårt svenska hopp kommer att ställas mot Chelsea i ett dubbelmöte som inleds hemma på Malmö Stadion den 14 februari.

Läs hela artikeln →

Nu är lottningen genomförd och vi kan se fram emot flera stormatcher redan i åttondelarna i årets upplaga av Champions League. Vad sägs till exempel om PSG-Manchester United eller Liverpool mot Bayern München?

Läs hela artikeln →

Det är tisdag och dags att kasta oss in i den andra gruppspelsomgången i Champions League och även om de där riktiga toppmötena kanske saknas så bjuds vi ändå på flera intressanta bataljer.

Läs hela artikeln →

I helgen är det dags för den femte omgången av årets Premier League. Till helgens höjdpunkt korar vi, utan egentlig tvekan, fredagsmatchen Chelsea-Liverpool på Stamford Bridge.

Läs hela artikeln →

Kvalet är i full gång och om bara knappt en vecka är det dags för den riktiga starten på tennissäsongen 2016. Jag pratar så klart om Australian Open och vi ser fram emot en högintressant turnering. Kan någon stoppa giganten Novak Djokovic – ja, det är den stora frågan inför årets första Grand Slam-turnering.

Läs hela artikeln →

Spel- och oddstips från spelkanalen.com, © 2008-2017. Den här sajten riktar sig till dig som är 18 år och äldre. Spela aldrig för pengar som du inte har råd att avvara. Om du inte har kontroll över ditt spelande så rekommenderar vi dig att söka hjälp.