Älskade hatade Zlatan…

14 december, 2009

Vi har behandlat ämnet flera gånger tidigare, men fenomenet är så pass intressant att vi gång på gång återkommer till det. Jag talar om vår kanske enda riktigt stora världsstjärna, Zlatan Ibrahimovic. Vad han än gör eller säger så nappar medierna hemma i Sverige, i Italien och av förklarliga anledningar nu även i Spanien.

Troligtvis skulle Zlatan skapa rubriker även om han var en flera klasser sämre fotbollsspelare. Mycket av det som gör honom så medial ligger nämligen i hans personliget. Den där kaxiga framtoningen och självsäkerheten blandat med en stor portion charm och humor gör att när Zlatan snackar så blir det rubriker.

Hemma i Sverige ökade givetvis zlatanfokuset än mer när övergången till Barcelona – världens bästa klubblag blev klar. Han flyttade dessutom till en liga som blivit mer och mer intressant i Sverige, mycket på grund av att TV4 sitter på rättigheterna. Alla Zlatans matcher visas alltså i en kanal som nästan hela svenska folket har tillgång till. Om man bortser från mästerskapen så har väl inte det skett sen Stenmarks dagar…

Älskad och hatad
Zlatan väcker känslor – det kan vi lätt konstatera. Läs vilken artikel som helst så ser du i kommentarerna att åsikterna om vår anfallsstjärna varierar över hela skalan. Många är lyriska, medan en förvånande stor skara kommer med negativa kommentarer och inte sällan dyker citat som “men, han har ju aldrig lyckats i landslaget…” upp. Är det månne den berömda svenska avundsjukan som lyser igenom?

Att lilla Sverige med 9 miljoner invånare har fostrat en av världens bästa anfallare i världens största sport är unikt. För att hitta något liknande får vi förmodligen gå tillbaka till Gunnar Nordahls bästa år i Italien för 50 år sedan – och vi kan nog dessvärre räkna med att få vänta åtminstone 50 år till innan det händer igen. Minst…

Mer Zlatan:

***
Lite senare idag kommer dagens speltips. Tills dess rekommenderar vi sportbladets dito.

Spela ansvarsfullt!
Spela aldrig för pengar du inte har råd att avvara. Spela aldrig för lånade pengar. Om ditt spelande påverkar ditt liv negativt rekommenderar vi att söker hjälp. Läs "Varningssignaler om spelberoende".

{ 4 comments }

Anonymous december 16, 2009 kl. 12:29

ända är en sak, enda en annan 🙂

Toffe december 16, 2009 kl. 17:11

Så sant! *korrigerat*

Anonymous december 17, 2009 kl. 16:20

När Nordahl, Gren och Liedholm kom fram så hade 90-95% av Europas bästa fotbollsspelare dött under andra världskriget, med andra ord går ej att jämföra Grenoli me Zlatan. Zlatan är KUNG av fotboll och han är inte svensk mer än på passet.

Lasse S december 17, 2009 kl. 18:33

Vet inte vad du ovan lägger i ordet svensk, men Zlatan är född i Sverige, hans föräldrar är svenska medborgare, han har gått i skola i Sverige, han har fått sin fotbollsutbildning i Sverige, han har barn med en svensk kvinna, han talar svenska med sina barn, han har köpt ett stort hus i Malmö som han använder som sin bas, han spelar för Sverige o s v… kan man bli mer svensk?! Jag är tveksam.

Senaste artiklarna på spelkanalen:

I morgon den 12 september är det dags för det som många fotbollsälskare har sett fram emot, nämligen ligastart i Premier League. Favoriter till titeln är i vanlig ordning de etablerade storklubbarna och hos spelbolagen är det Manchester City som har det allra lägsta oddset. Vi ser fram emot en spännande säsong och bjuder här […]

Läs hela artikeln →

Det blir idel stormöten, precis som sig bör, när kvartsfinalerna i världens mest prestigefyllda klubblagsturnering går in kvartsfinalspelet.

Läs hela artikeln →

Det blev tuffast möjliga motstånd för Malmö FF i första utslagsrundan i Europa League som lottades vid lunchtid på måndagen. Vårt svenska hopp kommer att ställas mot Chelsea i ett dubbelmöte som inleds hemma på Malmö Stadion den 14 februari.

Läs hela artikeln →

Nu är lottningen genomförd och vi kan se fram emot flera stormatcher redan i åttondelarna i årets upplaga av Champions League. Vad sägs till exempel om PSG-Manchester United eller Liverpool mot Bayern München?

Läs hela artikeln →

Det är tisdag och dags att kasta oss in i den andra gruppspelsomgången i Champions League och även om de där riktiga toppmötena kanske saknas så bjuds vi ändå på flera intressanta bataljer.

Läs hela artikeln →

I helgen är det dags för den femte omgången av årets Premier League. Till helgens höjdpunkt korar vi, utan egentlig tvekan, fredagsmatchen Chelsea-Liverpool på Stamford Bridge.

Läs hela artikeln →

Kvalet är i full gång och om bara knappt en vecka är det dags för den riktiga starten på tennissäsongen 2016. Jag pratar så klart om Australian Open och vi ser fram emot en högintressant turnering. Kan någon stoppa giganten Novak Djokovic – ja, det är den stora frågan inför årets första Grand Slam-turnering.

Läs hela artikeln →

Spel- och oddstips från spelkanalen.com, © 2008-2017. Den här sajten riktar sig till dig som är 18 år och äldre. Spela aldrig för pengar som du inte har råd att avvara. Om du inte har kontroll över ditt spelande så rekommenderar vi dig att söka hjälp.