Inför Inter-Bayern München: Profilen

I vårt uppsnack inför finalen i Champions League på Santiago Bernabeu-stadion i Madrid nu på lördag den 22 maj ska vi idag titta närmare på en av matchens stora profiler, nämligen Bayern Münchens Arjen Robben.


Se finalen i Champions League helt gratis hos bet24!


Arjen Robben gjorde succe direkt när han kom från Real Madrid till Bayern München inför den här säsongen. Redan i första matchen för sitt nya lag gjorde han två mål (mot Wolfsburg, de regerande mästarna) och totalt har det blivit 16 fullträffar i Bundesliga under säsongen för den 26-årige holländaren. Robben har också varit en betydelsefull spelare i Bayerns resa mot finalen i Champions League. Vi minns till exempel hans volleyskott mot Manchester United i kvartsfinalen och det avgörande målet i hemmamötet med Lyon i semifinalen, också det en riktigt rökare.

Arjen Robben har två ligatitlar i England med Chelsea, en i Spanien med Real Madrid och nu även en i Tyskland med sitt Bayern München. Senare den här veckan kan han nå sin största framgång i karriären och fullborda en trippel den här säsongen (ligan, cupen och Champions League). Robben har även gjort lite drygt 40 landskamper för Holland. Vi svenskar minns med sorg då han slog in den avgörande straffen i kvartsfinalen i EM 2004 som betydde att Sverige fick lämna turneringen.

På lördag är det alltså dags att kora Europa bästa klubblag den här säsongen. Klockan 20.45 är det dags för avspark på Santiago Bernabeu. Missa inte det!

Läs också…


Du missar väl inte att följa oss på Twitter och Facebook?