Kan förbundskaptenerna ha gjort felaktiga val till VM?

20 maj, 2010

Det blir en hel del nya ansikten i sommarens VM i fotboll. I England väntade man spänt på att få veta vilka som skulle ingå i Fabio Capellos VM-trupp. Landet har inte vunnit sedan 1966. Italienaren valde ut en trupp som består av både veteraner och nykomlingar. Relativt oerfarna spelare som Adam Johnson och Joe Hart kommer att spela tillsammans med veteraner som Frank Lampard och David James.

Det är inte alla som gillar Capellos val. Den största kritiken kommer från Blackburns manager, Sam Allardyce. Han menar att Capello inte valde den erfarne målvakten Paul Robinson av privata skäl snarare än professionella. Enligt Allardyce så är det hela en stor chock och han är övertygad om att Capello har något personligt emot Robinson eftersom målvakten är i mycket fin form.

Andra viktiga namn som inte kommit med i Englands VM-trupp är Fulhams Bobby Zamora. Zamora var mycket viktig för Fulhams fina resultat i Europa League den här säsongen. Detsamma kan man säga om Owen Hargreaves vars erfarenhet från internationell fotboll på högsta nivå inte tycks vara nog för att Capello ska bortse från hans problem med skador.

England är för närvarande tredjehandsfavoriter att vinna sommarens turnering till VM-oddset 8.00. Nu råder det tvivel kring försvararen John Terrys form. Chelsea-spelaren skadade sin fot under träning. Kritiken mot Capellos laguttagning är också en oroande faktor. Englands fans får verkligen hoppas att det lag som till slut kommer att ställa sig på plan kommer att funka som det ska.

Det är inte bara Englands trupp som fått kritik. De franska fansen kommer också att hoppas på att Raymond Domenechs val ska fungera trots att de är aningen kontroversiella. Frankrike har oddset 20.0 att vinna VM. I Frankrikes trupp fanns det inte plats för Samir Nasri som har haft en hyfsad säsong med Arsenal i Premier League och Champions League. Inte heller Real Madrids Karim Benzema kom med. Domenech kallade dock in William Gallas som just har avslutat en frustrerande säsong med Arsenal och lider av skador.

Brasilien som är andrahandsfavoriter till vinsten har ratat Ronaldinho. Stjärnan från AC Milan har inte spelat för sitt land på över ett år men en fin säsong i Italien borde ha gett honom en plats. Om Brasilien med oddset 6.20 kommer att få ångra detta eller inte återstår att se…

Relaterat


Du missar väl inte att följa oss på Twitter och Facebook?


Spela ansvarsfullt!
Spela aldrig för pengar du inte har råd att avvara. Spela aldrig för lånade pengar. Om ditt spelande påverkar ditt liv negativt rekommenderar vi att söker hjälp. Läs "Varningssignaler om spelberoende".

Senaste artiklarna på spelkanalen:

I morgon den 12 september är det dags för det som många fotbollsälskare har sett fram emot, nämligen ligastart i Premier League. Favoriter till titeln är i vanlig ordning de etablerade storklubbarna och hos spelbolagen är det Manchester City som har det allra lägsta oddset. Vi ser fram emot en spännande säsong och bjuder här […]

Läs hela artikeln →

Det blir idel stormöten, precis som sig bör, när kvartsfinalerna i världens mest prestigefyllda klubblagsturnering går in kvartsfinalspelet.

Läs hela artikeln →

Det blev tuffast möjliga motstånd för Malmö FF i första utslagsrundan i Europa League som lottades vid lunchtid på måndagen. Vårt svenska hopp kommer att ställas mot Chelsea i ett dubbelmöte som inleds hemma på Malmö Stadion den 14 februari.

Läs hela artikeln →

Nu är lottningen genomförd och vi kan se fram emot flera stormatcher redan i åttondelarna i årets upplaga av Champions League. Vad sägs till exempel om PSG-Manchester United eller Liverpool mot Bayern München?

Läs hela artikeln →

Det är tisdag och dags att kasta oss in i den andra gruppspelsomgången i Champions League och även om de där riktiga toppmötena kanske saknas så bjuds vi ändå på flera intressanta bataljer.

Läs hela artikeln →

I helgen är det dags för den femte omgången av årets Premier League. Till helgens höjdpunkt korar vi, utan egentlig tvekan, fredagsmatchen Chelsea-Liverpool på Stamford Bridge.

Läs hela artikeln →

Kvalet är i full gång och om bara knappt en vecka är det dags för den riktiga starten på tennissäsongen 2016. Jag pratar så klart om Australian Open och vi ser fram emot en högintressant turnering. Kan någon stoppa giganten Novak Djokovic – ja, det är den stora frågan inför årets första Grand Slam-turnering.

Läs hela artikeln →

Spel- och oddstips från spelkanalen.com, © 2008-2017. Den här sajten riktar sig till dig som är 18 år och äldre. Spela aldrig för pengar som du inte har råd att avvara. Om du inte har kontroll över ditt spelande så rekommenderar vi dig att söka hjälp.