Brasilien – för bra för att ignorera…

Alves_brasil.jpgNår Daniel Alves och hans Brasilien ända fram?

Brasilien har länge ansetts som världens bästa fotbollslandslag. De är laget man måste slå för att vinna VM och det känns som om det kommer att gälla i år igen. Med förbundskapten Dunga på bänken så har Brasilien ångat fram som en maskin under kvalen. De vann match efter match och de ”surfar” till Sydafrika på en mycket kraftfull framgångsvåg. Dunga har lyckats skapa ett brasilianskt lag som både är starkt bakåt och med en mycket lyckad front. Det här kan man också se på deras nuvarande VM-odds 5,50.

Under sin tid som manager för Brasilien så har Dunga inte varit rädd för de tuffa besluten. Det ser man tydligt om man tittar på det faktum att han lämnat Ronaldinho hemma. Han kände att Ronaldinho inte passade in i laget och har istället satsat på andra spelare. Brasiliens fokus i Sydafrika kommer att ligga på Luis Fabiano från Sevilla som troligtvis kommer att spela ensam på topp. Om Brasilien går långt i turneringen, som de i princip alltid gör, finns det ett bra värde i spelet på Luis Fabiano som vinnare av skytteligan. Det spelet går att hitta till ca 13 gånger insatsen hos Betfair. Med lagkamrater som Robinho och Kaka på planen så bör han åtminstone få en hel del lägen…

Brasiliens VM-odds fick en rejäl skjuts av Kakas återkomst. Han har kämpat med en skada i flera veckors tid. Om han spelar på topp så kan Brasilien ha en chans att vinna VM för första gången sedan 2002.

Fler artiklar om VM i fotboll

Relaterat


Du missar väl inte att följa oss på Twitter och Facebook?