Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic

Född: 1981
Nuvarande klubb: AC Milan
Tidigare klubbar: Malmö FF, Ajax, Juventus, Inter, Barcelona

Zlatan är det svenska landslagets stora stjärna, vilket ingen så klart har missat. Han har en fantastisk karriär bakom sig och har spelat för några av Europas största och mest meriterande klubbar. Han har blivit ligamästare i Holland, Italien och Spanien och han har prenumererat på svensk fotbolls finaste utmärkelse, Guldbollen, de senaste åren.

Zlatan är en personlighet som tar plats, både på och utanför planen. Han säger vad han tycker och är inte det minsta rädd för att sticka ut hakan. Det visade han inte minst med sin bok ”Jag är Zlatan”, där han på ett frispråkigt sätt redogjorde för sin uppväxt, karriär och sina upplevelser på och kring fotbollsplanen.

Ibra är lagkapten i den svenska landslaget och en viktig kugge i Erik Hamréns lagbygge. Mycket kretsar kring Zlatan och mycket talar för att nyckeln till succé är att få ut max ur vår anfallsstjärna. Vi vet att kapaciteten finns där – det har han visat otaliga gånger – men ibland har han haft svårt att prestera i landslaget. Kanske är den något mer tillbakadragna positionen strax bakom Johan Elmander den idealiska platsen för Zlatan i landslaget?