Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimović
Zlatan Ibrahimovic. Bild: prettyfriendship

Zlatan Ibrahimovic

Född: 1981
Nuvarande klubb: AC Milan
Tidigare klubbar: Malmö FF, Ajax, Juventus, Inter, Barcelona

Zlatan är det svenska landslagets stora stjärna, vilket ingen så klart har missat. Han har en fantastisk karriär bakom sig och har spelat för några av Europas största och mest meriterande klubbar. Han har blivit ligamästare i Holland, Italien och Spanien och han har prenumererat på svensk fotbolls finaste utmärkelse, Guldbollen, de senaste åren.

Zlatan är en personlighet som tar plats, både på och utanför planen. Han säger vad han tycker och är inte det minsta rädd för att sticka ut hakan. Det visade han inte minst med sin bok “Jag är Zlatan”, där han på ett frispråkigt sätt redogjorde för sin uppväxt, karriär och sina upplevelser på och kring fotbollsplanen.

Ibra är lagkapten i den svenska landslaget och en viktig kugge i Erik Hamréns lagbygge. Mycket kretsar kring Zlatan och mycket talar för att nyckeln till succé är att få ut max ur vår anfallsstjärna. Vi vet att kapaciteten finns där – det har han visat otaliga gånger – men ibland har han haft svårt att prestera i landslaget. Kanske är den något mer tillbakadragna positionen strax bakom Johan Elmander den idealiska platsen för Zlatan i landslaget?

Senaste artiklarna på spelkanalen:

I morgon den 12 september är det dags för det som många fotbollsälskare har sett fram emot, nämligen ligastart i Premier League. Favoriter till titeln är i vanlig ordning de etablerade storklubbarna och hos spelbolagen är det Manchester City som har det allra lägsta oddset. Vi ser fram emot en spännande säsong och bjuder här […]

Läs hela artikeln →

Det blir idel stormöten, precis som sig bör, när kvartsfinalerna i världens mest prestigefyllda klubblagsturnering går in kvartsfinalspelet.

Läs hela artikeln →

Det blev tuffast möjliga motstånd för Malmö FF i första utslagsrundan i Europa League som lottades vid lunchtid på måndagen. Vårt svenska hopp kommer att ställas mot Chelsea i ett dubbelmöte som inleds hemma på Malmö Stadion den 14 februari.

Läs hela artikeln →

Nu är lottningen genomförd och vi kan se fram emot flera stormatcher redan i åttondelarna i årets upplaga av Champions League. Vad sägs till exempel om PSG-Manchester United eller Liverpool mot Bayern München?

Läs hela artikeln →

Det är tisdag och dags att kasta oss in i den andra gruppspelsomgången i Champions League och även om de där riktiga toppmötena kanske saknas så bjuds vi ändå på flera intressanta bataljer.

Läs hela artikeln →

I helgen är det dags för den femte omgången av årets Premier League. Till helgens höjdpunkt korar vi, utan egentlig tvekan, fredagsmatchen Chelsea-Liverpool på Stamford Bridge.

Läs hela artikeln →

Kvalet är i full gång och om bara knappt en vecka är det dags för den riktiga starten på tennissäsongen 2016. Jag pratar så klart om Australian Open och vi ser fram emot en högintressant turnering. Kan någon stoppa giganten Novak Djokovic – ja, det är den stora frågan inför årets första Grand Slam-turnering.

Läs hela artikeln →

Spel- och oddstips från spelkanalen.com, © 2008-2017. Den här sajten riktar sig till dig som är 18 år och äldre. Spela aldrig för pengar som du inte har råd att avvara. Om du inte har kontroll över ditt spelande så rekommenderar vi dig att söka hjälp.