Spelkanalen testar: Viasat OnDemand

OBS!
Viasat OnDemand är nedlagt och har ersatts av Viasats nya streamingstjänst Viaplay – givetvis har vi testat den också.

Till testet av Viaplay

Vi har idag tittat närmare på en av de betaltjänster som erbjuder helt laglig livestreaming och som faktiskt har ett väldigt stort utbud. ViasatOnDemand sänder bland annat Champions League, Premier League, Hockeyallsvenskan, FA-cupen och NHL. Dessutom ingår ganska mycket film i olika genrer i utbudet.

Nätet fullständigt flödar av mer eller mindre seriösa sajter som erbjuder livestreaming av olika sportevenemang. Jag är ingen jurist, men jag antar att den här typen av streaming inte håller sig helt och hållet på rätt sida om vad som kan anses som lagligt. Gränsen är väl oklar och jag antar att den som tittar inte gör sig skyldig till något lagbrott, utan det är den som gör streamen tillgänglig som lagens långa arm vill komma åt.

Flera spelbolag erbjuder gratis livestreaming av olika sportevenemang, men kvaliteten hos dem går faktiskt inte att jämföra med den hos ViasatOnDemand. Visst, du kan se matchen, men ofta är bilden liten och tanken är att du ska kunna lägga livespel medan du tittar, så det ligger i spelbolagens intresse att matchen inte visas i ”fullskärm”.

Matchen vi såg när vi testade ”flöt” under samtliga 90 minuter. Vi hade ett litet hack i bilden som varade under några sekunder i första halvlek – i övrigt funkade allt klockrent. Svenska kommentatorer förhöjer givetvis upplevelsen, något som man ofta får klara sig utan när man väljer ”gratisvarianten”.

Är det värt pengarna?

För en enskild match som kostar från ca 79 kr upp till ungefär en hundring för de allra mest attraktiva evenemangen (Champions League-matcher) så är det väl på gränsen. Samtidigt har de flesta av oss råd att hosta upp en hundring för att få se en bra match via en pålitlig stream i hög kvalitet som inte ”laggar”.

Vill du få ännu mer för dina pengar, så är månadspaketen att rekommendera. För 199 kr får du se så mycket sport du orkar och kan under en månad, vilket kan innebära flera matcher från Premier League och Champions League.

Vårt betyg är gott. Vilka är dina erfarenheter? Lämna gärna en kommentar!

Vill du testa Viasat OnDemand? Klicka här!

REDIGERAT: Viasat kommer inom kort att släppa uppföljaren till Viasat OnDemand, kallad Viaplay. Vi återkommer med mer information om den uppdaterade tjänsten så fort den är släppt! Fram till dess funkar Viasat OnDemand som vanligt.

Senaste artiklarna på spelkanalen:

I morgon den 12 september är det dags för det som många fotbollsälskare har sett fram emot, nämligen ligastart i Premier League. Favoriter till titeln är i vanlig ordning de etablerade storklubbarna och hos spelbolagen är det Manchester City som har det allra lägsta oddset. Vi ser fram emot en spännande säsong och bjuder här […]

Läs hela artikeln →

Det blir idel stormöten, precis som sig bör, när kvartsfinalerna i världens mest prestigefyllda klubblagsturnering går in kvartsfinalspelet.

Läs hela artikeln →

Det blev tuffast möjliga motstånd för Malmö FF i första utslagsrundan i Europa League som lottades vid lunchtid på måndagen. Vårt svenska hopp kommer att ställas mot Chelsea i ett dubbelmöte som inleds hemma på Malmö Stadion den 14 februari.

Läs hela artikeln →

Nu är lottningen genomförd och vi kan se fram emot flera stormatcher redan i åttondelarna i årets upplaga av Champions League. Vad sägs till exempel om PSG-Manchester United eller Liverpool mot Bayern München?

Läs hela artikeln →

Det är tisdag och dags att kasta oss in i den andra gruppspelsomgången i Champions League och även om de där riktiga toppmötena kanske saknas så bjuds vi ändå på flera intressanta bataljer.

Läs hela artikeln →

I helgen är det dags för den femte omgången av årets Premier League. Till helgens höjdpunkt korar vi, utan egentlig tvekan, fredagsmatchen Chelsea-Liverpool på Stamford Bridge.

Läs hela artikeln →

Kvalet är i full gång och om bara knappt en vecka är det dags för den riktiga starten på tennissäsongen 2016. Jag pratar så klart om Australian Open och vi ser fram emot en högintressant turnering. Kan någon stoppa giganten Novak Djokovic – ja, det är den stora frågan inför årets första Grand Slam-turnering.

Läs hela artikeln →

Spel- och oddstips från spelkanalen.com, © 2008-2017. Den här sajten riktar sig till dig som är 18 år och äldre. Spela aldrig för pengar som du inte har råd att avvara. Om du inte har kontroll över ditt spelande så rekommenderar vi dig att söka hjälp.