Kom in i matchen Janne!

29 maj, 2009

Vi följer upp vårt spel på Sharapova med ett expertutlåtande från Gabriel på tennisblogg.se. Den här gången ger han sin syn på damturneringen i Paris. SVT´s expertkommentator Janne Gunnarsson får sig dessutom en rejäl känga…

Janne Gunnarsson sa på Sportnytt före tävlingen att Caroline Wozniacki kommer att vinna French Open i år. Kom in i matchen, Janne, säger jag. Tre, fyra benbrott på toppspelarna, samt lite tur med vädret skulle behövas för att Wozniacki skulle gå hem och vinna French Open. Så länge inte Mr. Gunnarsson själv går ner med en golfklubba och klipper till Wozniackis konkurrenter så kommer inte danskan att vinna. Hon har gått framåt mycket på senaste tiden och har ett stort självförtroende, men hon är absolut inte redo att vinna en Grand Slam i Paris. Hade inte mörkret fallit över Paris i den första omgången hade nog Wozniacki t.o.m. förlorat den matchen. Visst, Wozniacki kan vinna flera matcher, men hon kan inte gå hela vägen. Hon får nog hoppas på vinst i Båstad i sommar istället.

Bli kund hos ett nytt spelbolag och hämta din bonus redan idag!
Unibet- 1200 kr i bonus till nya spelare

Fler bra insättningsbonusar...

Precis som för herrarna så tror jag inte på någon skräll i år. Världsettan, Dinara Safina har övertygat stort i år och även i början av French Open. Hon har endast tappat två games på två matcher. Hon var i final i samma tävling förra året där hon fick ge sig mot Ana Ivanovic. Safina var även i final i årets första grand slam-tävling, Australian Open. Där torskade hon mot Serena Williams enkelt. Kan ryskan gå hela vägen den här gången? Hon har ju nu rutin på stora finaler, så det kanske är dags nu. Det som talar emot henne är att hon lider av samma ”sjukdom” som sin bror Marat Safin. När det drar ihop sig blir de nervösa och får ”gummiarm”. Brorsan hade t.ex. allt under kontroll i femte set i årets turnering mot fransmannen Josselin Ouanna, men helt plötsligt tappade han sitt övertygande spel och Ouanna vann. Det är inte första gången det händer den gode Marat. Han har ju dock lyckats vinna två grand slam-tävlingar, så syrran kanske klarar det också? Jag tror det.

Världstvåan och vinnaren av årets Australian Open, Serena Williams, vann French Open 2002, men har de andra åren inte rosat marknaden i Paris. Förutom vinsten har hon som bäst tagit sig till semifinal en gång och kvartsfinal tre gånger. Hon får nämligen inte samma utdelning med sitt kraftfulla spel på det långsammare underlaget (grus). Dessutom är hon ingen favorit hos den franska tennispubliken vilket gör att de kan få henne ur balans.

Det finns flera utmanare till Safina till årets titel. Det känns mer öppet på damsidan än på herrsidan. Den andra Williams-systern (Venus) är alltid farlig och har tagit sig upp till tredjeplatsen i världen. Förra årets vinnare i Paris, Ana Ivanovic är såklart att räkna med, då hennes form så sakteliga är på väg tillbaka. Svetlana Kuznetsova trivs på gruset och har en final, en semifinal och en kvartsfinal tidigare i turneringen. Victoria Azarenka som kan slå vem som helst, men som har lite ojämnt spel är en annan kandidat. Stämmer allt så kan det räcka långt, men det är kanske inte helt troligt att hon vinner hela turneringen. Mitt bästa ”outsidertips” till titeln är Kuznetsova.

Vad ni än gör, följ inte Janne Gunnarssons toktips.

Follow Spelkanalen.com | Spela Gratis – Gamblingonline.se |

Spela ansvarsfullt!
Spela aldrig för pengar du inte har råd att avvara. Spela aldrig för lånade pengar. Om ditt spelande påverkar ditt liv negativt rekommenderar vi att söker hjälp. Läs "Varningssignaler om spelberoende".

{ 2 comments }

Simon maj 29, 2009 kl. 13:23

Bra Gabbe!

Anonymous juni 1, 2009 kl. 06:11

Ja, inte blev det någon seger för Wozniacki iaf.

Fast det är väl inte den största skrällen i Paris så här långt…

Senaste artiklarna på spelkanalen:

Det blir idel stormöten, precis som sig bör, när kvartsfinalerna i världens mest prestigefyllda klubblagsturnering går in kvartsfinalspelet.

Läs hela artikeln →

Det blev tuffast möjliga motstånd för Malmö FF i första utslagsrundan i Europa League som lottades vid lunchtid på måndagen. Vårt svenska hopp kommer att ställas mot Chelsea i ett dubbelmöte som inleds hemma på Malmö Stadion den 14 februari.

Läs hela artikeln →

Nu är lottningen genomförd och vi kan se fram emot flera stormatcher redan i åttondelarna i årets upplaga av Champions League. Vad sägs till exempel om PSG-Manchester United eller Liverpool mot Bayern München?

Läs hela artikeln →

Det är tisdag och dags att kasta oss in i den andra gruppspelsomgången i Champions League och även om de där riktiga toppmötena kanske saknas så bjuds vi ändå på flera intressanta bataljer.

Läs hela artikeln →

I helgen är det dags för den femte omgången av årets Premier League. Till helgens höjdpunkt korar vi, utan egentlig tvekan, fredagsmatchen Chelsea-Liverpool på Stamford Bridge.

Läs hela artikeln →

Kvalet är i full gång och om bara knappt en vecka är det dags för den riktiga starten på tennissäsongen 2016. Jag pratar så klart om Australian Open och vi ser fram emot en högintressant turnering. Kan någon stoppa giganten Novak Djokovic – ja, det är den stora frågan inför årets första Grand Slam-turnering.

Läs hela artikeln →

Knappt har vi korat 2015 års mästare, men det är redan dags att flytta fokus till nästa säsong. Nu väntar ett par månaders sommarupphåll, i vanlig ordning fylld av silly season-rykten, men redan tidigt i augusti så drar det igång igen. Spelschemat för premiäromgången är redan här och alla fotbollsälskare väntar nu bara på att […]

Läs hela artikeln →