Försvarar mästarna titeln?

14 augusti, 2009

Nu drar alla Europas toppligor igång och jag tänker redan nu tala om för er vilka av fjolårets seriesegrare som kommer att försvara sina titlar. Och vi börjar i England…

Manchester United har varit de senaste säsongernas giganter i engelsk fotboll med tre raka titlar. Att ta fyra raka titlar i den liga som enligt de flesta experter varit den bästa i världen de senaste året vore en fantastisk bedrift, men jag tror inte att det kommer att hända. Cristiano Ronaldo har varit fantastiskt viktig för sitt United och svarade exempelvis säsongen 07/08 för hela 31 mål. Att han inte längre finns i Sir Alex trupp är en starkt bidragande orsak till att jag tror på ett tronskifte. United kommer givetvis att vara ett topplag, men sin 19:e ligatitel vinner man inte i år. Starkaste utmanaren är förmodligen Chelsea, men det ska även bli mycket intressant att följa Manchester City som har förstärkt truppen ordentligt.

Bli kund hos ett nytt spelbolag och hämta din bonus redan idag!
Unibet- 1200 kr i bonus till nya spelare

Fler bra insättningsbonusar...

De tre senaste årens mästare i serie A heter Inter (ja, jag vet att det är fyra egentligen…). Laget har inför säsongen förlorat sin stora stjärna Zlatan Ibrahimovic till Barcelona, men har i stället fått Samuel Etoó – en minst lika stark målskytt. Etoó är dock inte den smidigaste personen att ha i en trupp och det finns en viss risk att inträdet i den nya klubben inte går helt friktionsfritt. Inter måste ses som favoriter till Scudetton, men jag tror ändå att vi kommer att få se en ny mästare i Italien den här säsongen.

Barcelona var världens bästa klubblag förra säsongen. Det visade man genom att vinna la Liga, Copa del Rey och inte minst Champions League. Truppen är i stort sett oförändrad förutom att Samuel Etoó har ersatts av Zlatan Ibrahimovic och jag är säker på att laget kommer att vara minst lika slagkraftigt den här säsongen. Konkurrenten och ärkerivalen Real Madrid har däremot gjort kraftiga förstärkningar i sin trupp, inte minst genom den spektakulära värvningen av Cristiano Ronaldo från Manchester United. Listan kan förstås göras lång och det är en fantastisk trupp som som kommer att göra sitt bästa för att snuva Barcelona på titeln. Kommer de då att lyckas? Nä, jag tror faktiskt inte det. Att spela ihop ett till stora delar nytt lag tar sin tid och man har inte råd att tappa så många poäng om man på allvar ska kunna utmana om titeln.

På hemmaplan då? Kommer Kalmar FF att kunna försvara sin titel? Allsvenskan är otroligt jämn i toppskiktet. Kalmar FF och Elfsborg som ligger på fjärde respektive femte plats är bara två poäng bakom serieledande IFK Göteborg – så med över halva säsongen spelad så är de definitivt med i toppstriden. Risken är dock överhängande att den för laget så viktiga Rasmus Elm kommer att försvinna från truppen inom kort och utan honom räcker inte KFF till. Även i Allsvenskan tror jag alltså på nya mästare.

Vad tror ni? Kommentera!

Follow Spelkanalen.com | Spela Gratis – Gamblingonline.se |

Spela ansvarsfullt!
Spela aldrig för pengar du inte har råd att avvara. Spela aldrig för lånade pengar. Om ditt spelande påverkar ditt liv negativt rekommenderar vi att söker hjälp. Läs "Varningssignaler om spelberoende".
 • Anonymous

  Jag tror fan att United försvarar titeln, men Real vinner i Spanien.

 • Tobias

  Jag tror på Chelsea, Inter, Bracelona och Elfsborg

 • David

  Vinner inte Real Madrid i år så kan dom lika gärna lägga ner.

 • Eklund

  "Lastar" in på Boro idag. 3/10 units.

 • Anonymous

  Tror som du att Barca försvarar titeln. Däremot tror jag att även Kalmar gör det. Speciellt om Elm stannar säsongen ut, men tror att de kan ha en bra chans ändå. Lite underdog som smyger med i toppen. Vi får se hur det går.

  Dr. Betting

Senaste artiklarna på spelkanalen:

Det är tisdag och dags att kasta oss in i den andra gruppspelsomgången i Champions League och även om de där riktiga toppmötena kanske saknas så bjuds vi ändå på flera intressanta bataljer.

Läs hela artikeln →

I helgen är det dags för den femte omgången av årets Premier League. Till helgens höjdpunkt korar vi, utan egentlig tvekan, fredagsmatchen Chelsea-Liverpool på Stamford Bridge.

Läs hela artikeln →

Kvalet är i full gång och om bara knappt en vecka är det dags för den riktiga starten på tennissäsongen 2016. Jag pratar så klart om Australian Open och vi ser fram emot en högintressant turnering. Kan någon stoppa giganten Novak Djokovic – ja, det är den stora frågan inför årets första Grand Slam-turnering.

Läs hela artikeln →

Knappt har vi korat 2015 års mästare, men det är redan dags att flytta fokus till nästa säsong. Nu väntar ett par månaders sommarupphåll, i vanlig ordning fylld av silly season-rykten, men redan tidigt i augusti så drar det igång igen. Spelschemat för premiäromgången är redan här och alla fotbollsälskare väntar nu bara på att […]

Läs hela artikeln →

Spelbolaget Betsafe har sedan länge profilerat sig genom att synas i extremsportsammanhang och de fortsätter nu sin satsning på Gumball 3000. Den numera ganska välkända biltävlingen startade i år i Stockholm, med första etappmålet i Oslo. Så småningom ska en vinnare koras när deltagarna gå i mål i Las Vegas. Tävlingen brukar ha massor av […]

Läs hela artikeln →

Spelbolaget Nordicbet har engagerat de båda fotbollsprofilerna Sladjan Osmanagić och Bojan Djordic för att resa runt i Sverige och ”ta tempen” på fotbollen. I de första avsnittet får vi stifta bekantskap med uppstickarlaget Dalkurd FF i Borlänge som sedan de grundades 2014 klättrat genom seriesystemet och återfinns nu i division 1 norra. Där finns också […]

Läs hela artikeln →

Snön ligger fortfarande djup i stora delar av Sverige, men idag kom ett av de första vårtecknen – nämligen det allsvenska spelprogrammet. Säsongen drar igång lördagen den 4 april, och årets premiärmatch spelas mellan nykomlingarna Hammarby och Häcken. I omgång tre (matchen kommer spelas den 13 april) är det dags för första stockholmsderbyt, då Hammarby […]

Läs hela artikeln →

Spel- och oddstips från spelkanalen.com, © 2008-2017. Den här sajten riktar sig till dig som är 18 år och äldre. Spela aldrig för pengar som du inte har råd att avvara. Om du inte har kontroll över ditt spelande så rekommenderar vi dig att söka hjälp.