Försvarar mästarna titeln?

Nu drar alla Europas toppligor igång och jag tänker redan nu tala om för er vilka av fjolårets seriesegrare som kommer att försvara sina titlar. Och vi börjar i England…

Manchester United har varit de senaste säsongernas giganter i engelsk fotboll med tre raka titlar. Att ta fyra raka titlar i den liga som enligt de flesta experter varit den bästa i världen de senaste året vore en fantastisk bedrift, men jag tror inte att det kommer att hända. Cristiano Ronaldo har varit fantastiskt viktig för sitt United och svarade exempelvis säsongen 07/08 för hela 31 mål. Att han inte längre finns i Sir Alex trupp är en starkt bidragande orsak till att jag tror på ett tronskifte. United kommer givetvis att vara ett topplag, men sin 19:e ligatitel vinner man inte i år. Starkaste utmanaren är förmodligen Chelsea, men det ska även bli mycket intressant att följa Manchester City som har förstärkt truppen ordentligt.

De tre senaste årens mästare i serie A heter Inter (ja, jag vet att det är fyra egentligen…). Laget har inför säsongen förlorat sin stora stjärna Zlatan Ibrahimovic till Barcelona, men har i stället fått Samuel Etoó – en minst lika stark målskytt. Etoó är dock inte den smidigaste personen att ha i en trupp och det finns en viss risk att inträdet i den nya klubben inte går helt friktionsfritt. Inter måste ses som favoriter till Scudetton, men jag tror ändå att vi kommer att få se en ny mästare i Italien den här säsongen.

Barcelona var världens bästa klubblag förra säsongen. Det visade man genom att vinna la Liga, Copa del Rey och inte minst Champions League. Truppen är i stort sett oförändrad förutom att Samuel Etoó har ersatts av Zlatan Ibrahimovic och jag är säker på att laget kommer att vara minst lika slagkraftigt den här säsongen. Konkurrenten och ärkerivalen Real Madrid har däremot gjort kraftiga förstärkningar i sin trupp, inte minst genom den spektakulära värvningen av Cristiano Ronaldo från Manchester United. Listan kan förstås göras lång och det är en fantastisk trupp som som kommer att göra sitt bästa för att snuva Barcelona på titeln. Kommer de då att lyckas? Nä, jag tror faktiskt inte det. Att spela ihop ett till stora delar nytt lag tar sin tid och man har inte råd att tappa så många poäng om man på allvar ska kunna utmana om titeln.

På hemmaplan då? Kommer Kalmar FF att kunna försvara sin titel? Allsvenskan är otroligt jämn i toppskiktet. Kalmar FF och Elfsborg som ligger på fjärde respektive femte plats är bara två poäng bakom serieledande IFK Göteborg – så med över halva säsongen spelad så är de definitivt med i toppstriden. Risken är dock överhängande att den för laget så viktiga Rasmus Elm kommer att försvinna från truppen inom kort och utan honom räcker inte KFF till. Även i Allsvenskan tror jag alltså på nya mästare.

Vad tror ni? Kommentera!

Follow Spelkanalen.com | Spela Gratis – Gamblingonline.se |

5 svar till ”Försvarar mästarna titeln?”

 1. Profilbild för Anonymous
  Anonymous

  Jag tror fan att United försvarar titeln, men Real vinner i Spanien.

 2. Profilbild för Tobias
  Tobias

  Jag tror på Chelsea, Inter, Bracelona och Elfsborg

 3. Profilbild för David
  David

  Vinner inte Real Madrid i år så kan dom lika gärna lägga ner.

 4. Profilbild för Eklund
  Eklund

  "Lastar" in på Boro idag. 3/10 units.

 5. Profilbild för Anonymous
  Anonymous

  Tror som du att Barca försvarar titeln. Däremot tror jag att även Kalmar gör det. Speciellt om Elm stannar säsongen ut, men tror att de kan ha en bra chans ändå. Lite underdog som smyger med i toppen. Vi får se hur det går.

  Dr. Betting