Analysera mera! Fyra bra informationskällor för spelare

Om du spelar som hobby är det naturligtvis ohållbart att lägga flera timmar varje dag på att analysera statistik och att läsa allt som skrivs om lagen du ska spela på. Vi tycker dock att du bör ägna åtminstone lite tid åt ovan nämnda aktiviteter. Här kommer fyra enkla och bra informationskällor som du kan använda när du gör research inför dina spel.

Spelbolagens statistik
Så gott som samtliga spelbolag har bra statistikfunktioner där du förutom självklarheter som ligatabell och hemma/bortastatistik även kan få fram en hel del andra intressanta värden.

Svenskafans
svenskafans hittar du ofta initierad information om de flesta lagen i de stora ligorna. Skribenterna har järnkoll på skadeläget i truppen och gissar ofta ganska rätt när det gäller startelvan också. Man får dock aldrig glömma bort att det är fans till lagen som bidrar med materialet till sajten. Det gäller alltså att sila informationen genom ditt mest finmaskiga objektivitetsfilter…

Lagens hemsidor
Många lag publicerar inför-artiklar där de redogör för det aktuella läget i truppen och ofta har de intervjuat tränaren eller tagit någon spelare på pulsen. Också här är det givetvis viktigt att tänka på vem som är avsändare av informationen.

Internationell media
Med hjälp av google translate kan du hyfsat obehindrat läsa webbtidningar från hela världen. Det är den vägen många experter och journalister hittar sitt material.

Liksom i övriga livet (ja, det finns faktiskt ett liv utanför bettingen…) gäller det att källkritiskt granska all information. En ”expert” anställd av spelbolaget som tipsar om en chanstrippel på bolagets webbplats är kanske inte den mest trovärdiga källan. Samla istället information från flera olika källor och gör din egen analys.

Har du fler informationskällor? Lämna gärna en kommentar!


Nordicbet – odds ända ner till division fyra. 100% bonus!


Ett svar till ”Analysera mera! Fyra bra informationskällor för spelare”

  1. Profilbild för Anonymous
    Anonymous

    Jag brukar kolla på en sajt som heter spelkanalen.com. 😉