Skellefteå-Luleå: Tredje fighten i ”Slaget om Norrland”

26 mars, 2011

Många anade att norrlandsderbyt Skellefteå-Luleå skulle bli en jämn historia – och det har det mycket riktigt blivit. Båda matcherna så här långt har avgjorts på övertid. Det är dock Luleå som har visat sig vara det starkare laget i sudden death och leder matchserien med 2-0 i matcher.

I eftermiddag är det alltså dags för den tredje semifinalen i Slaget om Norrland. För Skellefteå är dagens måte en måstematch och Luleå har ett gyllene läge att ta ett järngrepp om finalplatsen.

Bli kund hos ett nytt spelbolag och hämta din bonus redan idag!
Unibet- 1200 kr i bonus till nya spelare

Fler bra insättningsbonusar...

Båda matcherna i semifinalserien mellan Skellefteå och Luleå har slutat 3-3 efter full tid. Det här visar hur jämna lagen är och även hur svårtippade de här matcherna är. Det har varit, och kommer förmodligen även idag vara, tillfälligheter som avgör matchen.

Luleå har redan Skellefteå nere i brygga och kan senare idag ytterligare förstärka sitt överläge. Att vinna två raka matcher efter avgörande på övertid ger naturligtvis en ordentlig boost för självförtroendet, något som Luleå har med sig ut på isen ikväll. All press ligger på hemmalaget Skellefteå och Luleå kan koncentrera sig på att spel sitt spel .Räkna också med att Luleå lär försöka trissa övertända hemmaspelare och jag gissar att vi får se en hel del utvisningminuter…

Även om man måste förlora fyra matcher för att bli utslagen ur slutspelet så känns det som att Skellefteå idag spelar med kniven mot strupen. Att vända ett 0-3-underläge är otroligt tufft och möter man dessutom ett lag av Luleås kaliber så blir det i princip en omöjlig uppgift. SAIK måste alltså vinna i kväll inför sin hemmapublik – annars är risken överhängande att uppförsbacken blir allt för brant för Skellefteå.

Spelbolagen håller Skellefteå som oddsmässiga favoriter i dagens match och historiskt sett är det också hemmalaget som brukar gå segrande ur striden när de här två lagen möts. Båda lagen har bra tryck i sin hemmaarena och framför allt när de bittra rivalerna kommer på besök så brukar fansen sluta upp i stora mängder.

SKELLEFTEÅ-LULEÅ

Bäst odds just nu
1: 2,00 hos Bet365
x: 4,15 hos Bet24
2: 3,40 hos Bet24

Vilken kanal sänder Skellefteå-Luleå?

Matchen visas på TV4 och startar kl. 15.00.

Spela ansvarsfullt!
Spela aldrig för pengar du inte har råd att avvara. Spela aldrig för lånade pengar. Om ditt spelande påverkar ditt liv negativt rekommenderar vi att söker hjälp. Läs "Varningssignaler om spelberoende".

Leave a Comment

Senaste artiklarna på spelkanalen:

Det är tisdag och dags att kasta oss in i den andra gruppspelsomgången i Champions League och även om de där riktiga toppmötena kanske saknas så bjuds vi ändå på flera intressanta bataljer.

Läs hela artikeln →

I helgen är det dags för den femte omgången av årets Premier League. Till helgens höjdpunkt korar vi, utan egentlig tvekan, fredagsmatchen Chelsea-Liverpool på Stamford Bridge.

Läs hela artikeln →

Kvalet är i full gång och om bara knappt en vecka är det dags för den riktiga starten på tennissäsongen 2016. Jag pratar så klart om Australian Open och vi ser fram emot en högintressant turnering. Kan någon stoppa giganten Novak Djokovic – ja, det är den stora frågan inför årets första Grand Slam-turnering.

Läs hela artikeln →

Knappt har vi korat 2015 års mästare, men det är redan dags att flytta fokus till nästa säsong. Nu väntar ett par månaders sommarupphåll, i vanlig ordning fylld av silly season-rykten, men redan tidigt i augusti så drar det igång igen. Spelschemat för premiäromgången är redan här och alla fotbollsälskare väntar nu bara på att […]

Läs hela artikeln →

Spelbolaget Betsafe har sedan länge profilerat sig genom att synas i extremsportsammanhang och de fortsätter nu sin satsning på Gumball 3000. Den numera ganska välkända biltävlingen startade i år i Stockholm, med första etappmålet i Oslo. Så småningom ska en vinnare koras när deltagarna gå i mål i Las Vegas. Tävlingen brukar ha massor av […]

Läs hela artikeln →

Spelbolaget Nordicbet har engagerat de båda fotbollsprofilerna Sladjan Osmanagić och Bojan Djordic för att resa runt i Sverige och ”ta tempen” på fotbollen. I de första avsnittet får vi stifta bekantskap med uppstickarlaget Dalkurd FF i Borlänge som sedan de grundades 2014 klättrat genom seriesystemet och återfinns nu i division 1 norra. Där finns också […]

Läs hela artikeln →

Snön ligger fortfarande djup i stora delar av Sverige, men idag kom ett av de första vårtecknen – nämligen det allsvenska spelprogrammet. Säsongen drar igång lördagen den 4 april, och årets premiärmatch spelas mellan nykomlingarna Hammarby och Häcken. I omgång tre (matchen kommer spelas den 13 april) är det dags för första stockholmsderbyt, då Hammarby […]

Läs hela artikeln →

Spel- och oddstips från spelkanalen.com, © 2008-2017. Den här sajten riktar sig till dig som är 18 år och äldre. Spela aldrig för pengar som du inte har råd att avvara. Om du inte har kontroll över ditt spelande så rekommenderar vi dig att söka hjälp.