Plötsligt händer det

30 september, 2009

Manchester United har redan gjort det i år. Chelsea också. Jag talar om dessa oförklarliga förluster som topplagen drabbas av mot lag som kvalitetsmässigt är klasser sämre. Det händer nästan varje säsong. Alla minns naturligtvis Arsenals säsong 03-04 då de gick igenom hela ligan obesegrade – så det finns bevisligen undantag.

Att vecka efter vecka prestera på topp är naturligtvis inte lätt. Supportrar och media förväntar sig tre poäng i varje match och pressen på de bästa spelarna är skyhög. Men vad är det då som gör att Burnley, Wigan och andra lag med betydligt mindre stjärnglans med jämna mellanrum kan rå på jättarna?

En del i det hela är naturligtvis det välkända underskattningsspöket. Går man ut på planen utan hundra procents fokusering så är risken överhängande att resultatet blir därefter. Även om man har en Champions leaguematch senare samma vecka så måste all kraft koncentreras till den match och de elva spelare som för tillfället står för motståndet…

När småklubbarna går ut på Anfield eller Stamford Bridge så har de absolut ingenting att förlora. Ingen förväntar sig något annat än förlust så de kan spela helt utan press. Hela pressen ligger istället på stjärnorna i ”storklubben”.

Matchinledningen är i mångt och mycket nyckeln till utgången. Får storlagen ett tidigt mål och vind i seglen så är de mycket svårstoppade och siffrorna kan då bli ganska stora. Kan men dock hålla tätt en bit in i andra halvlek så finns alltid risken att stjärnorna drabbas av prestationsångest. Ett oavgjort resultat är som en förlust för lagen som slåss om ligatiteln och de fortsätter att satsa framåt in till sista minuten. I många fall lyckas satsningen och tittar man i statistiken så ser man att storlagen gör en ganska stor andel av sina mål från matchminut 80 och framåt. Men satsningen framåt gör naturligtvis också att man öppnar sig bakåt.

Vi har också sett exempel på ”smålag” som fått in ett tidigt mål på ett yrvaket stjärngäng och sedan kämpar till sig vinsten, genom att backa hem och spela grisfotboll. Inte sällan med tio man på planen den sista kvarten…

Spelbolagen älskar av naturliga skäl de här matcherna och som spelare gäller det att ha en känsla för när det här inträffar. Topplagen vinner nästan alltid – annars hade de inte varit topplag – men någon gång per säsong så går de på en mina.

Var speciellt uppmärksam på derbymatcher och matcher precis innan Champions League. Plötsligt händer det – och om du är en av få som lyckas förutspå det så gör du dig garanterat en fin hacka…

Follow Spelkanalen.com | Spela Gratis – Gamblingonline.se |

Spela ansvarsfullt!
Spela aldrig för pengar du inte har råd att avvara. Spela aldrig för lånade pengar. Om ditt spelande påverkar ditt liv negativt rekommenderar vi att söker hjälp. Läs "Varningssignaler om spelberoende".

Senaste artiklarna på spelkanalen:

I morgon den 12 september är det dags för det som många fotbollsälskare har sett fram emot, nämligen ligastart i Premier League. Favoriter till titeln är i vanlig ordning de etablerade storklubbarna och hos spelbolagen är det Manchester City som har det allra lägsta oddset. Vi ser fram emot en spännande säsong och bjuder här […]

Läs hela artikeln →

Det blir idel stormöten, precis som sig bör, när kvartsfinalerna i världens mest prestigefyllda klubblagsturnering går in kvartsfinalspelet.

Läs hela artikeln →

Det blev tuffast möjliga motstånd för Malmö FF i första utslagsrundan i Europa League som lottades vid lunchtid på måndagen. Vårt svenska hopp kommer att ställas mot Chelsea i ett dubbelmöte som inleds hemma på Malmö Stadion den 14 februari.

Läs hela artikeln →

Nu är lottningen genomförd och vi kan se fram emot flera stormatcher redan i åttondelarna i årets upplaga av Champions League. Vad sägs till exempel om PSG-Manchester United eller Liverpool mot Bayern München?

Läs hela artikeln →

Det är tisdag och dags att kasta oss in i den andra gruppspelsomgången i Champions League och även om de där riktiga toppmötena kanske saknas så bjuds vi ändå på flera intressanta bataljer.

Läs hela artikeln →

I helgen är det dags för den femte omgången av årets Premier League. Till helgens höjdpunkt korar vi, utan egentlig tvekan, fredagsmatchen Chelsea-Liverpool på Stamford Bridge.

Läs hela artikeln →

Kvalet är i full gång och om bara knappt en vecka är det dags för den riktiga starten på tennissäsongen 2016. Jag pratar så klart om Australian Open och vi ser fram emot en högintressant turnering. Kan någon stoppa giganten Novak Djokovic – ja, det är den stora frågan inför årets första Grand Slam-turnering.

Läs hela artikeln →

Spel- och oddstips från spelkanalen.com, © 2008-2017. Den här sajten riktar sig till dig som är 18 år och äldre. Spela aldrig för pengar som du inte har råd att avvara. Om du inte har kontroll över ditt spelande så rekommenderar vi dig att söka hjälp.