Units – hur funkar det?

Missa inte vårt speltips från hockeyallsvenskan. 

Flatbets, units, asian handicap, moneyline – ja det är många begrepp att hålla reda på för den som är ny inom bettingen. I dag ska vi titta lite närmare på begreppet units och göra ett försök att någorlunda begripligt förklara vad det handlar om.

En vanligt sätt för den som vill satsa lite mer seriöst på sitt spelande är att använda sig av så kallade units. Vad innebär då det? Jo, först bestämmer du hur stor din maxinsats för varje enskilt spel ska vara, låt oss säga fem procent av din totala spelkassa. Detta låter du motsvara 10 units. Ett spel som du betraktar som extremt bra och spelvärt satsar du således 10 units på. Ju mer chansartat eller riskfyllt ditt spel är desto färre units satsar du. En riktig chansning kanske du bara väljer att satsa en unit på, vilket således motsvarar en halv procent av din totala kassa.

I takt med att din spelkassa växer eller minskar så ändras alltså värdet på dina units, men 10 units motsvarar alltid fem procent av din aktuella spelkassa. Du behöver på så vis inte alls tänka i kronor och ören utan kan hela tiden vikta dina spel genom att satsa mellan en och tio units, beroende på hur säkert/spelvärt/riskfyllt du bedömer att det aktuella spelet är.

Surfar du runt på nätets speltipssajter så ser du ganska snabbt att många använder sig av just units. Andra, som till exempel vi på spelkanalen.com, använder sig av kronor och ören. Anledningen till att vi redovisar våra spel i kronor och ören är det ska vara så lätt som möjligt för våra besökare, även de som är ”sällanspelare”, att följa vårt resultat.

Det här är som sagt ett exempel på hur du kan jobba med units. Hur gör du? Vilka fördelar ser du med att använda units? Dela gärna med dig av dina erfarenheter i kommentarerna!

Läs också: