Units – hur funkar det?

20 november, 2009

Missa inte vårt speltips från hockeyallsvenskan. 

Flatbets, units, asian handicap, moneyline – ja det är många begrepp att hålla reda på för den som är ny inom bettingen. I dag ska vi titta lite närmare på begreppet units och göra ett försök att någorlunda begripligt förklara vad det handlar om.

En vanligt sätt för den som vill satsa lite mer seriöst på sitt spelande är att använda sig av så kallade units. Vad innebär då det? Jo, först bestämmer du hur stor din maxinsats för varje enskilt spel ska vara, låt oss säga fem procent av din totala spelkassa. Detta låter du motsvara 10 units. Ett spel som du betraktar som extremt bra och spelvärt satsar du således 10 units på. Ju mer chansartat eller riskfyllt ditt spel är desto färre units satsar du. En riktig chansning kanske du bara väljer att satsa en unit på, vilket således motsvarar en halv procent av din totala kassa.

I takt med att din spelkassa växer eller minskar så ändras alltså värdet på dina units, men 10 units motsvarar alltid fem procent av din aktuella spelkassa. Du behöver på så vis inte alls tänka i kronor och ören utan kan hela tiden vikta dina spel genom att satsa mellan en och tio units, beroende på hur säkert/spelvärt/riskfyllt du bedömer att det aktuella spelet är.

Surfar du runt på nätets speltipssajter så ser du ganska snabbt att många använder sig av just units. Andra, som till exempel vi på spelkanalen.com, använder sig av kronor och ören. Anledningen till att vi redovisar våra spel i kronor och ören är det ska vara så lätt som möjligt för våra besökare, även de som är ”sällanspelare”, att följa vårt resultat.

Det här är som sagt ett exempel på hur du kan jobba med units. Hur gör du? Vilka fördelar ser du med att använda units? Dela gärna med dig av dina erfarenheter i kommentarerna!

Läs också:

Spela ansvarsfullt!
Spela aldrig för pengar du inte har råd att avvara. Spela aldrig för lånade pengar. Om ditt spelande påverkar ditt liv negativt rekommenderar vi att söker hjälp. Läs "Varningssignaler om spelberoende".

Senaste artiklarna på spelkanalen:

I morgon den 12 september är det dags för det som många fotbollsälskare har sett fram emot, nämligen ligastart i Premier League. Favoriter till titeln är i vanlig ordning de etablerade storklubbarna och hos spelbolagen är det Manchester City som har det allra lägsta oddset. Vi ser fram emot en spännande säsong och bjuder här […]

Läs hela artikeln →

Det blir idel stormöten, precis som sig bör, när kvartsfinalerna i världens mest prestigefyllda klubblagsturnering går in kvartsfinalspelet.

Läs hela artikeln →

Det blev tuffast möjliga motstånd för Malmö FF i första utslagsrundan i Europa League som lottades vid lunchtid på måndagen. Vårt svenska hopp kommer att ställas mot Chelsea i ett dubbelmöte som inleds hemma på Malmö Stadion den 14 februari.

Läs hela artikeln →

Nu är lottningen genomförd och vi kan se fram emot flera stormatcher redan i åttondelarna i årets upplaga av Champions League. Vad sägs till exempel om PSG-Manchester United eller Liverpool mot Bayern München?

Läs hela artikeln →

Det är tisdag och dags att kasta oss in i den andra gruppspelsomgången i Champions League och även om de där riktiga toppmötena kanske saknas så bjuds vi ändå på flera intressanta bataljer.

Läs hela artikeln →

I helgen är det dags för den femte omgången av årets Premier League. Till helgens höjdpunkt korar vi, utan egentlig tvekan, fredagsmatchen Chelsea-Liverpool på Stamford Bridge.

Läs hela artikeln →

Kvalet är i full gång och om bara knappt en vecka är det dags för den riktiga starten på tennissäsongen 2016. Jag pratar så klart om Australian Open och vi ser fram emot en högintressant turnering. Kan någon stoppa giganten Novak Djokovic – ja, det är den stora frågan inför årets första Grand Slam-turnering.

Läs hela artikeln →

Spel- och oddstips från spelkanalen.com, © 2008-2017. Den här sajten riktar sig till dig som är 18 år och äldre. Spela aldrig för pengar som du inte har råd att avvara. Om du inte har kontroll över ditt spelande så rekommenderar vi dig att söka hjälp.