Mäkitalo: Målsnålt mellan Colorado och Calgary

Thomas Mäkitalo driver en blogg om NHL på Eurosport.se där han dagligen skriver om det senaste runt världens bästa hockeyliga. Han publicerar även speltips på sin blogg och varje helg delar han med sig av sina speltips här på spelkanalen.com.

Match: Colorado – Calgary
Spel: Under 5,5 mål
Odds: 1,77 @ World Sports Exchange
Matchstart: 02.00

Två av ligans bästa målvakter väntas starta i natt när Colorado tar emot Calgary. Craig Anderson är ett av den här säsongens stora utropstecken (92,0 i räddningsprocent) ställs mot rutinerade Miikka Kiprusoff som efter en seg start spelat upp sig och har en räddningsprocent på 92,9. Kiprusoff räddade hela 44 av 46 skott i förra matchen och är riktigt formstark nu, han har inte släppt in mer än två mål i någon av sina tio senaste matcher.

Colorado har hela den här säsongen varit täta och på hemmaplan är man riktigt starka. Totalt har sex av lagets sju senaste matcher gått under den satta linan. Ett bevis på Colorados starka defensiv är att man under de fem senaste matcherna endast släppt in 1,6 mål i snitt per match.

Dessutom brukar det bli målsnålt mellan de här två lagen, hela elva av lagens 15 senaste möten har varit under den satta linan. Dessutom har endast fyra av Calgarys 21 senaste matcher har gått över den satta linan.

***
Vi litar precis som vanligt på vår NHL-expert och ryggar spelet med en tjuga i spelfonden. 

Alltså:
Colorado-Calgary, under 5,5 mål
Odds: 1,77, insats: 20 kr