Mäktitalo tror på Blackhawks

Thomas Mäkitalo driver en blogg om NHL på Eurosport.se där han dagligen skriver om det senaste runt världens bästa hockeyliga. Varje helg bjuder han oss på sitt bästa speltips från den transatlantiska ishockeyn.

Match: Columbus Blue Jackets – Chicago Blackhawks
Spel: Chicago (inkl OT)
Odds: 1,77
Bolag: Pinnacle

I natt spelas de sista matcherna innan OS och jag väljer att sätta mina pengar på Chicago som gästar Columbus. Nattens hemmalag har spelat bra och besegrade först Buffalo med 4-0 och sedan San Jose med 3-0 men nu i senaste matchen blev Vancouver för svåra och man förlorade med 4-3. Men Columbus var inte det bättre laget i sina två segrar, man till exempel skotten med 21-40 mot Sharks men vann på grund av Steve Masons storspel i målet.

Frågan är de fyra baklängesmålen var slutet på Masons formtopp, jag tror det.

Man möter dessutom ett Chicago som verkligen har lyft sig efter en tung period. Man förlorade tre raka matcher som var väldigt jämna, men efter det lyckades man själv vinna tre jämna matcher och man kommer fulla av självförtroende inför den sista matchen innan OS.

Ser man till inbördes möten har Chicago vunnit tre raka och i Columbus har man tre segrar på de fyra senaste matcherna.

***
Vi har stort förtroende för vår NHL-expert som har visat väldigt fina spelresultat den senaste tiden och vi kommer att rygga det här liret i spelfonden.

Alltså:

Columbus-Chicago (inkl. OT), 2

Odds: 1,77, insats: 20 kr @ pinnacle