Speltips: Bra handikapp på USA

Vår NHL-expert Thomas Mäkitalo bjuder oss på ett speltips inför kvällens OS-final i hockey.

I kväll 21.15 är det dags, finalen mellan USA och Kanada och jag väljer att spela på USA med handikappet +1 mål vilket betyder att om de förlorar med ett mål får vi pengarna tillbaka, vid oavgjort eller seger vinner vi.

Match: USA – Kanada
Spel: USA +1 mål
Odds: 1.84
Bolag: Pinnacle

Analys:
USA har gått som tåget genom den här turneringen och är det enda laget som inte förlorat en enda match. Efter fem matcher har man fem segrar och en målskillnad på 22-6 och bland annat slog man just Kanada med 5-3 under grundserien.

Man har väldigt tydliga roller i USA vilket gjort att man på väldigt kort tid fått ihop en trupp som spelar som ett lag. En ganska klar kontrast jämfört med Kanada som har gjort om i alla kedjor mer eller mindre mellan varje match.

Sen är frågan om Kanada laddade ur mot Ryssland i kvartsfinalen, mot Slovakien var det inte alls lika bra. Man hade inte alls samma forechecking, inte alls samma fart och vilja.

En detalj till är målvaktsposten. Kanadas Roberto Luongo såg riktigt osäker ut mot Slovakien samtidigt som Ryan Miller går från klarhet till klarhet i USA:s mål.

Jag ser fortfarande Kanada som favoriter i finalen men +1 på USA till 1,84 är riktigt bra.

***
Vi ryggar som vanligt…

Alltså:
Enligt ovan, insats: 26 kr @ pinnacle