Bästa oddsen från Europa League

I går blev finalparet i Champions League klart och idag ska det avgöras vilka som gör upp om titeln i Europa League. Vi har precis som vi brukar tagit en rundtur bland spelbolagen i vår jakt på de bästa oddsen.

Liverpool-Atletico Madrid
Atletico vann första mötet hemma på Vicente Calderón med 1-0 för en vecka sedan och i kväll är det alltså dags för returmöte på Anfield. Fernando Torres är ju som bekant skadad och missar resten av säsongen, men laget visade ändå fin form senast i ligan då man tog en klar 4-0 seger efter bland annat två mål av lagkapten Steven Gerrard. Nu kan man inte riktigt jämföra Burnley med Atletico, men det är alltid bra för självförtroendet med ett lyckat genrep.

Även Atletico gjorde ett bra genrep då man hemmaslog bottenlaget Teneriffe med 3-1. Laget har underpresterat stort i ligan den här säsongen och man är egentligen bra mycket bättre än vad tabellen visar. Framför allt är det på bortaplan som resultaten har varit katastrofala vilket inte bådar gott inför kvällens match. Anfallsduon Forlan/Agüero är ett av Europas vassaste strikerpar och ska det bli spanskt deltagande i finalen måste de leverera för sitt Atletico ikväll.

Förutsättningar
Som alltid i de europeiska cuperna så är bortamål otroligt viktiga. Gör Liverpool första målet så är det helt lika sammanlagt. Men gör då Atletico ett mål så måste plötsligt Liverpool göra ytterligare två för att knipa finalplatsen. Gör spanjorerna första målet, måste alltså Gerrard och hans manskap producera tre baljor framåt, vilket naturligtvis blir otroligt svårt. Liverpool måste alltså göra mål, men samtidigt hålla tätt bakåt – en inte helt enkel kombination…

Oddskoll
Liverpool är oddsmässiga favoriter hos samtliga spelbolag och det högsta oddset vi har hittat är de 1,62 som Unibet erbjuder. Tror du på kryss, vilket alltså innebär avancemang för Atletico Madrid, bör du vända dig till Betfair som betalar 4,23 för ett oavgjort resultat. Bortasegern går att hitta till över sex gånger insatsen och det allra högsta oddset vi har stött på är 6,05 hos Pinnacle.

Liverpool-Atletico Madrid
Tid: 21.05
Plats: Anfield Road, Liverpool
Kanal: TV4 Sport

Vi återkommer i eftermiddag med en motsvarande genomgång inför kvällens andra semifinal, Fulham-Hamburg.


Du missar väl inte att följa oss på Twitter och Facebook?