Uppsnack: Inför el Clásico – sex dagar kvar…

Snart, den 11 april, är det dags för årets match i den spanska fotbollen och förutsättningarna är perfekta. Båda lagen står på samma poäng i tabellen och väldigt mycket talar för att matchen kan avgöra kampen om ligatiteln. Formen är god hos båda lagen och på lördag bänkar sig miljontals tv-tittare i sofforna för att följa kampen mellan de båda stjärnspäckade lagen. 


Se el Clásico helt gratis hos Unibet. Bli kund och få 500 kr i bonus.


Barcelona har en del avbräck i truppen. Zlatan, Puyol, Pique och Iniesta saknas på grund av skador och avstängningar. Truppen är dock så bred att luckorna bör kunna fyllas utan några större kvalitetsskillnader, även om en spelare som Iniesta naturligtvis är svår att ersätta. Framåt har både Pedro och Bojan visat framfötterna och vi tror att anfallet blir i princip lika slagkraftigt som om Zlatan hade varit fit for fight. Att två kuggar i mittförsvaret saknas känns som ett större avbräck.

Real Madrid gjorde en halvhjärtad insats i genrepet mot Racing Santander igår men vann ändå med 2-0 till slut. Ronaldo gjorde mål på straff i första halvlek och i andra punkterade Higuain matchen genom att rulla dit tvåan, frispelad med en 40-meterspassning från Guti. Sergi Ramos och Xavi Alonso saknades på grund av avstängningar, men de är båda tillbaka till El Clásico på lördag.

Vi fortsätter att följa läget i de båda trupperna och lär återkomma till ämnet flera gånger den här veckan. Serieledande Real Madrid kan ju som bekant redan nu börja ladda för matchen, medan Barcelona måste fokusera på returmötet mot Arsenal hemma på Camp Nou i morgon kväll.

Flera bolag har redan odds på matchen och enligt dem så är hemmalaget Real Madrid knappa favoriter. Det högsta oddset på ettan vi har hittat är de 2,41 som Betfair erbjuder. Krysset ger omkring 3,50 och tvåan går att hitta till som högst 2,90 för tillfället.


Du missar väl inte att följa oss på Twitter och Facebook?