Uppsnack: Inför el Clásico – sex dagar kvar…

5 april, 2010

Snart, den 11 april, är det dags för årets match i den spanska fotbollen och förutsättningarna är perfekta. Båda lagen står på samma poäng i tabellen och väldigt mycket talar för att matchen kan avgöra kampen om ligatiteln. Formen är god hos båda lagen och på lördag bänkar sig miljontals tv-tittare i sofforna för att följa kampen mellan de båda stjärnspäckade lagen. 


Se el Clásico helt gratis hos Unibet. Bli kund och få 500 kr i bonus.


Barcelona har en del avbräck i truppen. Zlatan, Puyol, Pique och Iniesta saknas på grund av skador och avstängningar. Truppen är dock så bred att luckorna bör kunna fyllas utan några större kvalitetsskillnader, även om en spelare som Iniesta naturligtvis är svår att ersätta. Framåt har både Pedro och Bojan visat framfötterna och vi tror att anfallet blir i princip lika slagkraftigt som om Zlatan hade varit fit for fight. Att två kuggar i mittförsvaret saknas känns som ett större avbräck.

Real Madrid gjorde en halvhjärtad insats i genrepet mot Racing Santander igår men vann ändå med 2-0 till slut. Ronaldo gjorde mål på straff i första halvlek och i andra punkterade Higuain matchen genom att rulla dit tvåan, frispelad med en 40-meterspassning från Guti. Sergi Ramos och Xavi Alonso saknades på grund av avstängningar, men de är båda tillbaka till El Clásico på lördag.

Vi fortsätter att följa läget i de båda trupperna och lär återkomma till ämnet flera gånger den här veckan. Serieledande Real Madrid kan ju som bekant redan nu börja ladda för matchen, medan Barcelona måste fokusera på returmötet mot Arsenal hemma på Camp Nou i morgon kväll.

Flera bolag har redan odds på matchen och enligt dem så är hemmalaget Real Madrid knappa favoriter. Det högsta oddset på ettan vi har hittat är de 2,41 som Betfair erbjuder. Krysset ger omkring 3,50 och tvåan går att hitta till som högst 2,90 för tillfället.


Du missar väl inte att följa oss på Twitter och Facebook?


Spela ansvarsfullt!
Spela aldrig för pengar du inte har råd att avvara. Spela aldrig för lånade pengar. Om ditt spelande påverkar ditt liv negativt rekommenderar vi att söker hjälp. Läs "Varningssignaler om spelberoende".

Senaste artiklarna på spelkanalen:

I morgon den 12 september är det dags för det som många fotbollsälskare har sett fram emot, nämligen ligastart i Premier League. Favoriter till titeln är i vanlig ordning de etablerade storklubbarna och hos spelbolagen är det Manchester City som har det allra lägsta oddset. Vi ser fram emot en spännande säsong och bjuder här […]

Läs hela artikeln →

Det blir idel stormöten, precis som sig bör, när kvartsfinalerna i världens mest prestigefyllda klubblagsturnering går in kvartsfinalspelet.

Läs hela artikeln →

Det blev tuffast möjliga motstånd för Malmö FF i första utslagsrundan i Europa League som lottades vid lunchtid på måndagen. Vårt svenska hopp kommer att ställas mot Chelsea i ett dubbelmöte som inleds hemma på Malmö Stadion den 14 februari.

Läs hela artikeln →

Nu är lottningen genomförd och vi kan se fram emot flera stormatcher redan i åttondelarna i årets upplaga av Champions League. Vad sägs till exempel om PSG-Manchester United eller Liverpool mot Bayern München?

Läs hela artikeln →

Det är tisdag och dags att kasta oss in i den andra gruppspelsomgången i Champions League och även om de där riktiga toppmötena kanske saknas så bjuds vi ändå på flera intressanta bataljer.

Läs hela artikeln →

I helgen är det dags för den femte omgången av årets Premier League. Till helgens höjdpunkt korar vi, utan egentlig tvekan, fredagsmatchen Chelsea-Liverpool på Stamford Bridge.

Läs hela artikeln →

Kvalet är i full gång och om bara knappt en vecka är det dags för den riktiga starten på tennissäsongen 2016. Jag pratar så klart om Australian Open och vi ser fram emot en högintressant turnering. Kan någon stoppa giganten Novak Djokovic – ja, det är den stora frågan inför årets första Grand Slam-turnering.

Läs hela artikeln →

Spel- och oddstips från spelkanalen.com, © 2008-2017. Den här sajten riktar sig till dig som är 18 år och äldre. Spela aldrig för pengar som du inte har råd att avvara. Om du inte har kontroll över ditt spelande så rekommenderar vi dig att söka hjälp.