Inför Atletico Madrid-Fulham

11 maj, 2010

Ikväll är det dags för den första av två finaler i de europeiska cuperna för klubblag när Atletico Madrid och Fulham gör upp om titeln i Europa league. Vi har pejlat läget inför matchen och har järnkoll på lagens form, skador och avstängningar. Givetvis bjuder vi också på de bästa oddsen inför kvällen.

Atletico har underpresterat i ligan den här säsongen, men laget har ändå chansen att ta två titlar. Förutom Europa league så är de även i final i den inhemska cupen, Copa del Rey. Laget är rikt på profiler; Simao, Sergio ”Kun” Agüero, Diego Forlan och José Antonio Reyes för att nämna några. Målvakten David De Gea togs nyligen ut i den 30-mannatrupp som den spanska förbundskaptenen Vicente del Bosque presenterade inför sommarens VM-turnering. Atletico ligger på nionde plats, mitt i ingemansland i den spanska ligatabellen och har länge kunnat ställa in allt fokus på kvällens match. Resultaten har varit lite varierande den senaste tiden, men vi tror inte att man ska dra för stora växlar av det. Vi bedömer formen som god och som vi nämnt tidigare har Atletico ett av Europas absolut vassaste anfallspar i Forlan/Agüero – tillsammans har de gjort 30 mål i ligan den här säsongen. De båda vilades i genrepet för att vara på topp inför kvällen.

Forlan-Desktop.jpg
Diego Forlan, 18 mål i Primera division den här säsongen.

Fulham är lite av en underdog i den här finalen. Laget är framförallt grymma på hemmaplan; i årets Premier League tog laget 46 poäng och hela 36 av dessa erövrades hemma på Craven Cottage. På sin resa mot final har londonlaget slagit ut exempelvis Hamburg och Juventus, vilket förstås är mycket imponerande och ett styrkebesked från Roy Hodgsons manskap. I sista omgången av ligan blev det storstryk mot Arsenal, men det har sin förklaring. Hela sju ordinarie spelare vilades i den betydelselösa matchen. Precis som när det gäller Atletico så ska vi nog inte dra några slutsatser om formen baserat på resultaten i de senaste matcherna. Fokus har ända sedan semifinalvinsten mot Hamburg legat på kvällens final.

Oddskollen
Atletico är ganska klar favorit hos spelbolagen och ettan går som bäst att spela till 2,18 hos Pinnacle. Om du tror att det krävs förlängning för att kora tidernas första mästare i Europa League så bör du vända dig till Titanbet som ger dig 3,40 för krysset. Har du på känn att det blir engelsk seger i kväll? Även då är Pinnacle det bästa valet – de betalar dig 3,76 gånger insatsen för tvåan.

Atletico Madrid-Fulham
Var: HSH Nordbank Arena i Hamburg
När: Matchen startar kl. 20.45
Kanal: TV4 Sport. Sändningen börjar kl. 20.00


Du missar väl inte att följa oss på Twitter och Facebook?


Spela ansvarsfullt!
Spela aldrig för pengar du inte har råd att avvara. Spela aldrig för lånade pengar. Om ditt spelande påverkar ditt liv negativt rekommenderar vi att söker hjälp. Läs "Varningssignaler om spelberoende".

Senaste artiklarna på spelkanalen:

I morgon den 12 september är det dags för det som många fotbollsälskare har sett fram emot, nämligen ligastart i Premier League. Favoriter till titeln är i vanlig ordning de etablerade storklubbarna och hos spelbolagen är det Manchester City som har det allra lägsta oddset. Vi ser fram emot en spännande säsong och bjuder här […]

Läs hela artikeln →

Det blir idel stormöten, precis som sig bör, när kvartsfinalerna i världens mest prestigefyllda klubblagsturnering går in kvartsfinalspelet.

Läs hela artikeln →

Det blev tuffast möjliga motstånd för Malmö FF i första utslagsrundan i Europa League som lottades vid lunchtid på måndagen. Vårt svenska hopp kommer att ställas mot Chelsea i ett dubbelmöte som inleds hemma på Malmö Stadion den 14 februari.

Läs hela artikeln →

Nu är lottningen genomförd och vi kan se fram emot flera stormatcher redan i åttondelarna i årets upplaga av Champions League. Vad sägs till exempel om PSG-Manchester United eller Liverpool mot Bayern München?

Läs hela artikeln →

Det är tisdag och dags att kasta oss in i den andra gruppspelsomgången i Champions League och även om de där riktiga toppmötena kanske saknas så bjuds vi ändå på flera intressanta bataljer.

Läs hela artikeln →

I helgen är det dags för den femte omgången av årets Premier League. Till helgens höjdpunkt korar vi, utan egentlig tvekan, fredagsmatchen Chelsea-Liverpool på Stamford Bridge.

Läs hela artikeln →

Kvalet är i full gång och om bara knappt en vecka är det dags för den riktiga starten på tennissäsongen 2016. Jag pratar så klart om Australian Open och vi ser fram emot en högintressant turnering. Kan någon stoppa giganten Novak Djokovic – ja, det är den stora frågan inför årets första Grand Slam-turnering.

Läs hela artikeln →

Spel- och oddstips från spelkanalen.com, © 2008-2017. Den här sajten riktar sig till dig som är 18 år och äldre. Spela aldrig för pengar som du inte har råd att avvara. Om du inte har kontroll över ditt spelande så rekommenderar vi dig att söka hjälp.