Speltips: Europas sämsta bortalag får stryk igen…

Dagens speltips hittar vi i ligue 2, den franska andraligan som ikväll spelar sin sista omgång för säsongen – och det är mycket som står på spel för de båda inblandade lagen…

Strasbourg hade varit ett stabilt mittenlag om serien endast bestod av hemmamatcher. Nu är man i allra högsta grad inblandad i bottenstriden – laget är nämligen ett av Europas allra sämsta bortalag. I kväll spelas den sista omgången och man har fortfarande, på 18 försök, inte lyckats med bedriften att vinna på bortaplan. Det här sitter bevisligen i huvudet på Strasbourgspelarna – de kan helt enkelt inne vinna utanför sin egen hemmaarena. Säsongens sista bortamatch är dessutom en riktig ödesmatch. Blir det förlust mot bottenkollegan Chateauroux så innebär det degradering.

Chateauroux är, sett till hela säsongen, ligans sämsta hemmalag. Den senaste tiden har de dock visat styrka och har i skrivande stund tre raka hemmamatcher utan förlust och målskillnaden 8-3. Chateauroux måste vinna i kväll, vid förlust eller oavgjot så slutar man under nedflyttningsstrecket. Vinner man så går man förbi Strasbourg och klarar sig kvar i ligan med minsta möjliga marginal. Detta är en garanti för att man kommer satsa allt framåt om resultatet är oavgjort mot slutet av matchen.

Vi tror inte att Strasbourg lyckas vända sin makalöst dåliga bortatrend. Chateauroux kommer fixa nytt kontrakt i kväll och vi nappar på de 2,40 som expekt erbjuder för ettan.

Alltså:

Chateauroux-Strasbourg, 1

Odds: 2,40, insats: 28 kr @ expekt

Bli kund hos Expekt och få 250 kronor i gratisspel!


Du missar väl inte att följa oss på Twitter och Facebook?