Speltips: Mycket mål mellan Sharks och Blackhawks

Slutspelet i NHL är i full gång och idag är det dags för vår hockeyexpert Thomas Mäkitalo att leverera veckans speltips från den transatlantiska hockeyn. Thomas bloggar om NHL på Eurosport.se där han dagligen analyserar aktuella händelser i världens bästa hockeyliga.

Match: San José Sharks – Chicago Blackhawks
Speltips: Över 5,5 mål
Odds: 1,96
Bolag: SBOBET
TV: Viasat Hockey & ESPN America, 04:05

De flesta bolagen ligger runt 1,8-1,85 på det här spelet så SBOBET:s 1,96 är riktigt bra. En anledning till det höga oddset är att första matchen mellan lagen slutade 2-1, men man ska inte luras av siffrorna. Lagen spelade väldigt offensiv hockey och målvakterna Antti Niemi och Evgeni Nabokov stod tillsammans för hela 82 räddningar. Den första matchen hade med andra ord lika gärna kunna sluta 4-3.

En annan detalj är Chicagos powerplay. Man har gjort tolv mål i den spelformen under sina senaste nio matcher samtidigt som San Jose inte spelat bra i numerärt underläge (endast 75% senaste fyra matcherna).

Innan första matchen mot Chicago hade fem av Sharks sex senaste matcher gått över linan och jag tror att det kommer bli målrikt i natt.

Alltså:

Enligt ovan, insats 25 kr

Du missar väl inte att följa oss på Twitter och Facebook?