Spanien-Portugal: Speltips och odds!

Spanien och Portugal möts idag i den sista åttondelsfinalen och vi ser fram emot en sevärd match. De båda grannländerna slåss först och främst om en plats i kvartsfinalerna, men vinnaren har mycket goda utsikter att ta sig till ända till semifinal.

Spanien har som vi tidigare varit inne på kanske den bästa truppen av alla i den här turneringen. Det finns egentligen inga svaga kort i laget som är starkt på alla positioner; hela vägen från Pouyol i försvaret, via Xavi och Iniesta på mitten och fram till Torres och Villa på topp.

Även Portugal har så klart ett bra lag och 0-0 mot Brasilien är ett imponerande resultat. Om Portugal ska kunna vinna och gå riktigt långt i turneringen så måste Cristiano Ronaldo höja sig en nivå och visa upp det spel han stundtals har presterat i Real Madrid under säsongen. Laget är starkt defensivt och har ännu inte släppt in något mål. Allt lossnade mot Nordkorea då Portugal vann med 7-0, men det är också de enda målen man har gjort i turneringen.

SPANIEN-PORTUGAL
Bäst odds just nu
1: 2,08 @ pinnacle
X: 3,24 @ pinnacle
2: 4,33 @ bet365

Vårt speltips: Vi tror att favoriterna fortsätter att palla för trycket och Spanien visade en gång för alla i EM senast att de faktiskt kan vinna viktiga matcher. Ettan blir alltså vårt speltips i den här matchen.

Dagens spelprogram och TV-tider
Paraguay-Japan, SVT1, kl. 16.00
Spanien-Portugal, SVT2, kl. 20.30


Du följer väl våra speltips på Facebook?