Speltips: Ny seger för Flyers!

Så är det då äntligen dags för Thomas Mäkitalo att leverera helgens NHL-tips. Kanske är det sista gången för den här säsongen vi får möjlighet att ta del av Thomas initierade speltips, men han har lovat att vara tillbaka till nästa säsong. Thomas bloggar till vardags om NHL på Eurosport.se där han dagligen kommenterar världens bästa hockeyliga.

Förra helgen var jag bortrest men nu är jag som bekant tillbaka och levererar som vanligt helgens speltips. Beroende på hur det går i den här serien kan det här vara säsongens sista spel, det krävs en sjunde och avgörande final för att det ska bli ytterligare ett spel, något vi givetvis hoppas på.

Match: Philadelphia Flyers – Chicago Blackhawks (final 4)
Spel: Flyers inkl OT
Odds: 1,87
Bolag: Pinnacle
TV: Viasat Sport och ESPN America, 02:00

Analys:
Efter två tunga förluster lyckades Flyers nu senast slå Chicago Blackhawks och jag tror att man lyckas kvittera matchserien i natt.

Vanligtvis brukar jag basera mina spel väldigt mycket på statistik och olika trender som ofta upprepar sig inom just NHL men när det är final gäller inga av de reglerna. Det som främst gör att jag tror på Flyers är att man under hela slutspelet men även nu mot Chicago varit som bäst när man haft ryggen mot väggen och det gäller som mest.

Mot Boston var man det första laget sedan 70-talet att vända ett 3-0 underläge i matcher och dessutom vände man ett 3-0 underläge i den sjunde och avgörande matchen på bortaplan.

En match avgörs nästan alltid i den tredje perioden och där har faktiskt Flyers varit överlägsna under den här serien, man har t.ex. vunnit skotten med 33-16. Precis samma sak visade man under förlängningen nu senast när man också vann och jag tror att man med sin hemmapublik i ryggen tar en ny seger i natt.

Det som talar emot spelat är Chicagos fina form på bortaplan under årets slutspel men trots det väljer jag alltså att spela på hemmalaget i natt.

Alltså:
Enligt ovan, insats 30 kr @ Pinnacle


Du missar väl inte att följa oss på Facebook?