Upp till bevis för Spanien

Det vansinnigt stjärnspäckade spanska landslaget förlorade som bekant sin premiärmatch mot Schweiz med 1-0 och tre poäng i dagens möte med Honduras är givetvis ett måste. Även Honduras har noll poäng så här långt efter att ha förlorat mot Chile i den första omgången. Blir det stryk även idag så är man i praktiken borta från allt vad slutspel heter och man lär fightas med näbbar och klor för att behålla huvudet ovanför vattenytan…


Bästa VM-bonusarna
Få 1200 kronor i insättningsbonus hos Unibet
Få 1000 kronor i insättningsbonus hos Bet365
Få 1000 kronor i insättningsbonus hos Nordicbet


Spaniens klass bör visa sig i kväll och vi känner oss tämligen säkra på att det blir seger för Xavi och hans kollegor. Flera av de europeiska storlagen har haft det mycket tungt i turneringen. Italien, England, Frankrike har alla gått på ordentliga minor och vi tror att Spanien har lärt sig läxan.

Världsfotbollen är så bra idag att ”mindre” länder kan hävda sig mot giganterna i enskilda matcher så länge de kan fokusera på försvarsspelet. Därför är det så viktig för storlagen att spräcka nollan och tvinga sina motståndare att flytta fram positionerna. Då öppnas ytorna bakom backlinjen och det resulterar ofta i att målen fortsätter trilla in. Dagens match mellan Portugal och Nordkorea är ett klockrent exempel på detta.

I kväll är det alltså upp till bevis för Spanien. Hemmafansen lär inte vara nådiga om de regerande europamästarna inte överlever gruppspelet…

Matchoddsen på kvällens drabbning mellan Spanien och Honduras hittar du här. Du missade väl heller inte vårt speltips på Chile som satt till finfina 2,35?


Du missar väl inte att följa oss på Twitter och Facebook?