Kan Manchester City utmana om titeln i år?

8 juli, 2010

I och med köpet av David Silva, som flyttar från Valencia till Eastlands, håller Manchester City på att slutföra sitt första stora nyförvärv den här sommaren. Den 24-årige spanske mittfältaren ska genomgå en läkarundersökning när VM är avslutat, och de båda klubbarna har kommit överens om en övergångssumma och Silva har accepterat ett femårskontrakt.

Roberto Mancini har sagt att han hoppas att övergången kommer visa andra spelare att City menar allvar med sin målsättning att vinna Premier League detta år. Han säger: ”Genom att kontraktera David, visar vi de andra klubbarna att vi ska ta hit de bästa spelarna, och att vi siktar på att vara med och kämpa om att vinna Premier League.”

City kan spelas som vinnare av Premier League till 7,0. Manchester City skulle då bli det femte laget i Premier Leagues 19-åriga historia att krönas som mästare. Ett odds som inom några veckors tid kan komma att se högt ut, skulle klubben fortsätta att ta in spelare av Silvas kapacitet. Senaste ryktena talar ju om att Zlatan Ibrahimovic eventuellt kan vara på väg till klubben…

Andra nyheter är att kampen om Steven Gerrards signatur nu börjar ta fart i och med att Englands lagkapten är tillbaka från VM. Jose Mourinho och Real Madrid har tydligt aviserat att deras avsikt är att få dit Liverpool-mittfältaren, och mycket kommer bero på huruvida den nye managern i Liverpool, Roy Hodgson lyckas övertyga honom att stanna.

Lockelsen av att spela Champions League, samt möjligheten att få Jose Mourinho som coach kan visa sig alltför frestande för Liverpool-sonen som har spelat för klubben hela sin karriär. Det går att hitta odds till 1,53 att han kommer finnas kvar på Merseyside när säsongen börjar, medan en flytt till Real går att hitta till ca 3,0 gånger insatsen.

Premier League startar den 14 augusti och så här spelas den första omgången:
Aston Villa-West Ham
Blackburn-Everton
Blackpool-Wigan
Bolton-Fulham
Chelsea-West Bromwich
Liverpool-Arsenal
Manchester United-Newcastle
Sunderland-Birmingham
Tottenham-Manchester City
Wolverhamton-Stoke

Premier League – spelschema för hela säsongen.


Du följer väl våra speltips på Twitter och Facebook?


Spela ansvarsfullt!
Spela aldrig för pengar du inte har råd att avvara. Spela aldrig för lånade pengar. Om ditt spelande påverkar ditt liv negativt rekommenderar vi att söker hjälp. Läs "Varningssignaler om spelberoende".

Senaste artiklarna på spelkanalen:

I morgon den 12 september är det dags för det som många fotbollsälskare har sett fram emot, nämligen ligastart i Premier League. Favoriter till titeln är i vanlig ordning de etablerade storklubbarna och hos spelbolagen är det Manchester City som har det allra lägsta oddset. Vi ser fram emot en spännande säsong och bjuder här […]

Läs hela artikeln →

Det blir idel stormöten, precis som sig bör, när kvartsfinalerna i världens mest prestigefyllda klubblagsturnering går in kvartsfinalspelet.

Läs hela artikeln →

Det blev tuffast möjliga motstånd för Malmö FF i första utslagsrundan i Europa League som lottades vid lunchtid på måndagen. Vårt svenska hopp kommer att ställas mot Chelsea i ett dubbelmöte som inleds hemma på Malmö Stadion den 14 februari.

Läs hela artikeln →

Nu är lottningen genomförd och vi kan se fram emot flera stormatcher redan i åttondelarna i årets upplaga av Champions League. Vad sägs till exempel om PSG-Manchester United eller Liverpool mot Bayern München?

Läs hela artikeln →

Det är tisdag och dags att kasta oss in i den andra gruppspelsomgången i Champions League och även om de där riktiga toppmötena kanske saknas så bjuds vi ändå på flera intressanta bataljer.

Läs hela artikeln →

I helgen är det dags för den femte omgången av årets Premier League. Till helgens höjdpunkt korar vi, utan egentlig tvekan, fredagsmatchen Chelsea-Liverpool på Stamford Bridge.

Läs hela artikeln →

Kvalet är i full gång och om bara knappt en vecka är det dags för den riktiga starten på tennissäsongen 2016. Jag pratar så klart om Australian Open och vi ser fram emot en högintressant turnering. Kan någon stoppa giganten Novak Djokovic – ja, det är den stora frågan inför årets första Grand Slam-turnering.

Läs hela artikeln →

Spel- och oddstips från spelkanalen.com, © 2008-2017. Den här sajten riktar sig till dig som är 18 år och äldre. Spela aldrig för pengar som du inte har råd att avvara. Om du inte har kontroll över ditt spelande så rekommenderar vi dig att söka hjälp.