Trött på låga odds i Champions League?

Det är dags för en ny säsong av Champions League, och i vanlig ordning så inleds turneringen med en gruppspelsomgång. Storlagen möter sällan varandra i detta skede och en del matcher blir förutsägbara och har ett begränsat underhållningsvärde. Dessutom blir oddsen på storlagen nästan löjligt låga vilket gör att det ibland kan vara svårt att hitta vettiga spel.

Det är inte förrän i slutspelet som turneringen blir riktigt spännande då det finns en så stor skillnad kvalitetsmässigt mellan lagen som finns med i gruppspelet. Men, då turneringen omsätter de stora summor som den gör, så är det här inte någonting som kommer förändras under den närmsta tiden. Så när det kommer till spel och betting, kan det vara intressant att leta efter andra spel än bara de klassiska 1X2-liren. Ett sådant är att spela på vilket lag som vinner hörnstatistiken.

När det kommer till antal hörnor är det fyra lag som man ska titta lite extra på: Real Madrid och Bayern München är de lag som får absolut mest hörnor med sig Europa, med Barcelona och Arsenal inte långt därefter. Möjligtvis kan en lite mer defensivt inriktad tränare som José Mourinho bidra till att just Real Madrid kanske inte skapar fullt lika många hörnor under den här säsongen.

Under förra säsongens turnering och de åtta matcher de spelade, skapade Real Madrid mer hörnor än sina motståndare i samtliga fall. Då de i snitt får åtta fler hörnor än sina motståndare hemma på Santiago Bernabeau, kan det vara intressant att leta odds kring ”mindre än fyra hörnor-handikapp” (om Mourinho låter dem spela ut).

I Bayern Munchen saknas för närvarande både Frank Ribéry och Arjen Robben, vilket onekligen kommer att påverka lagets offensiva kraft och förmåga att skapa hörnor.

Barcelona vann hörnstatistiken i elva av sina tolv Champions League matcher under 2009-2010. De är alltså ungefär lika bra på att vinna denna statistik hemma på Camp Nou som de är på bortaplan. För att få de bästa oddsen bör man leta efter matcher där Barcelona möter lag som är i samma nivå kvalitetsmässigt.

Arsenal är också ett lag som har mycket boll, och i åtta av deras tio matcher under förra säsongens Champions League vann de hörnstatistiken. Fyra av dessa vinster kom på hemmaplan, och fyra på bortaplan. För att få det bästa oddsen bör du spela på att Arsenal vinner hörnstatistiken när de spelar på bortaplan och inte på Emirates.

Du följer väl våra speltips på Twitter och Facebook?