"Come on you Spurs!"

Trogna besökare har säkert noterat att uppdateringarna har uteblivit här på spelkanalen i helgen. Förklaringen är enkel – vi har varit i London och kollat på Premier League-fotboll. Tottenham – Aston Villa på White Hart Lane stod på programmet och det bjöds på härlig fotbollsunderhållning.

Tottenham-Aston Villa, White Hart Lane.

Jag och lite drygt 38 000 åskådare hade letat sig till White Hart Lane den här eftermiddagen. Stämningen var på topp – bara några dagar tidigare hade Tottenham tagit sin första Champions League-seger genom tiderna. Det började dock illa för hemmalaget. Efter tveksamt försvarsspel kund Emile Heskey ta sig in i straffområdet längs kortlinjen och servera en framrusande Albrighton som stötte in ledningsmålet för bortalaget.

Sen klev han in i handlingen, nyförvärvet från Real Madrid, Rafael Van der Vaart. På övertid i första halvlek nickade han, framnickad av Peter Crouch, in det psykologiskt så viktiga 1-1-målet och arenan exploderade. När vi summerar Premier League efter den här säsongen så tror jag att Redknapps värvning av holländaren kommer att nämnas som en av de mer lyckade.

I andra halvlek gjorde Van der Vaart sitt andra och det matchavgörande målet – och vilket mål sen. Återigen framnickad av Peter Crouch tog holländaren kontrollerat emot bollen i straffområdet och dundrade in 2-1 från nära håll.

Det blev även ett besök hos Ladbrokes på arenan och några lir på matchen, tyvärr utan utdelning. Rafael Van der Vaart som matchens första målskytt och resultaten 1-1 och 3-1 var dock samtliga nära att sitta.

Ni som inte redan har gjort det – åk till England och upplev Premier League på plats. Till exempel på White Hart Lane – ”Come on you Spurs!”


Du följer väl våra speltips på Twitter och Facebook?