Mäkitalo: Montreal straffar Ottawa

Som vanligt när det är helg så gästas spelkanalen av NHL-skribenten Thomas Mäkitalo som delar med sig av veckoslutets bästa spel från andra sidan Atlanten. Thomas bloggar även om NHL på Nyheter24.

Ottawa – Montreal 
Spel: Montreal inklusive ev. förlängning och straffar
Odds: 2,10 @ Pinnacle

Jag skrev i bloggen tidigare idag att jag tror nattens seger för Ottawa kan vara en vändpunkt och att de kan vinna några matcher nu när de har fyra raka hemma i Scotiabank Place. I natt när Montreal gästar är man favoriter men jag tycker att spelbolagen ger de allt för stor fördel när de erbjuder hela 2,1 på Montreal.

Man får inte glömma att Ottawa spelade en tuff bortamatch i natt samtidigt som Montreal vilade. Dessutom är Jason Spezza tveksam till spel och om han inte kommer till spel blir det givetvis väldigt tufft för Ottawa.

Montreal förlorade senast mot New Jersey trots de vann skotten med 29-20 men Martin Brodeur spikade igen. Laget har annars spelat bättre på bortaplan där de inte har samma press på sig, man har vunnit båda sina bortamatcher (Pittsburgh och Buffalo) den här säsongen och i natt tror jag tredje segern kommer.

För den lite försiktigare kan jag rekommendera att spela dubbelchans, X2 till oddset 1,65 på Fonbet men själv spelar jag en seger inkl OT till 2,1


Du följer väl våra speltips på Twitter och Facebook?