Sverige-Holland: Odds och speltips inför kvällens kvalrysare

I kväll är det dags för det svenska landslaget att spela den så viktiga matchen mot Holland i EM-kvalet. Mycket talar för att det är de här två länderna som kommer att göra upp om gruppsegern och lyckas något av lagen ta tre poäng så ser det, även om vi bara spelat tre matcher, väldigt ljust ut för vinnaren.

Annons

Spela på EM-kvalet hos Unibet och få 600 kr i bonus!
Bli medlem hos Unibet och gör en insättning på 500 kr. Då då får du ytterligare 600 kr i bonus och har alltså 1100 kr på ditt spelkonto att spela för. Dessutom får du tillgång till Unibet-TV som varje vecka sänder massor av livestreamad sport.
Klicka här för att bli medlem

Sverige åker till Holland för att möta världens näst bästa landslag (åtminstone var de det i somras…). Vi har tittat lite närmare på fyra spelare i det holländska laget – men det är bara två av dem som spelar mot Sverige.

  1. Arjen Robben. I VM var han stundtals briljant och från sin högerkant upprepade han samma manöver gång på gång. Han passerade sin försvarare på insidan och avslutade distinkt med sin patenterade vänsterfot. Robben är nu långtidsskadad och inte med i truppen – ett betydande avbräck för Holland. Det faktum att Robben inte är tillgänglig har dock varit känt länge och är ingen överraskning för förbundskapten Bert van Marwijk.
  2. Rafa Van der Vart. Van der Vart har fått en nystart i karriären i och med flytten från Real Madrid till England. I Harry Redknapps Tottenham har han svarat för flera strålande insatser, inte minst senast mot Aston Villa då han gjorde londonlagets båda mål.
  3. Wesley Sneijder. Sneijder är hos många experter favorit till att vinna guldbollen, utmärkelsen som delas ut till världens bästa fotbollspelare. Han är en viktig kugge i sitt Inter och gjorde ett mycket imponerande världsmästerskap i somras, där han bland annat svarade för fem mål.
  4. Nigel De Jong. Det hårdföre Manchester City-mittfältaren har petats till sverigematchen efter ha orsakat ett komplicerat benbrott på Newcastles Hatem Ben Arfa i senaste omgången av Premier League. Och det var nog inte det första benet han har knäckt, om vi säger så…

I den svenska laget saknas Olof Mellberg som är avstängd efter utvisningen han drog på sig i vinstmatchen mot San Marino. Utvisningen kan så här i efterhand tyckas vara en smula onödig, men Mellberg är inte den spelartypen som håller igen – och då spelar det ingen roll om motståndarna är snickare och lärare från San Marino eller snuskigt välbetalda stjärnor i något storlag.

Johan Elmander har opererat ett finger men uppges kunna spela. Elmander har startat ligan piggt och har så här långt svarat för fyra fullträffar, vilket innebär en sjätteplats i Premier Leagues skytteliga. Även Maestro verkar vara fit for fight, vilket känns otroligt viktigt nu när Mellberg inte är tillgänglig. Att möta Holland med båda de ordinarie mittbackarna utanför laget hade inte varit någon rolig uppgift.

Sverige spelar på bortaplan och det är nog inte många runt om i fotbollseuropa som tror att vi har speciellt mycket att hämta mot ett starkt Holland. Sverige har dock ett landslag som är på gång och Zlatan har ju faktiskt börjat göra mål i landslaget igen. Han har också en förmåga att dra till sig extremt stor uppmärksamhet från motståndarförsvaret vilket kan skapa ytor för den förmodade anfallskollegan, PSV Eindhovens Ola Toivonen, som också visat sig vara en målskytt av rang.

Det viktigaste för Sverige är att inte förlora. Ett oavgjort resultat på bortaplan skulle kännas riktigt bra inför fortsättningen av EM-kvalspelet och en fjäder i hatten för färske förbundskaptenen Erik Hamrén.

HOLLAND-SVERIGE
Bäst odds just nu
1: 1,70 hos Unibet
X: 3,75 hos Bet365
2: 5,90 hos Expekt

Vårt speltips: Det här blir en riktig prövning för Hamrén och det svenska landslaget, och nog är Holland det bättre laget på pappret. Vi tror dock att Sverige kan hota de orangea och tycker att krysset eller tvåan kan vara värda att testa, beroende på hur riskvillig du känner dig…

Vilken kanal visar Holland-Sverige?
Matchen börjar kl. 20.30 och visas på TV4.


Du följer väl våra speltips på Twitter och Facebook?