Odds och speltips inför den allsvenska guldstriden

I morgon ska det avgöras vilka som får lyfta Lennart Johanssons pokal och förutsättningarna är glasklara: Malmö FF leder serien med 10 måls bättre målskillnad än Helsingborg. Det innebär att Malmö kommer vinna SM-guld om de slår Mjällby – oavsett hur det går för HIF.

Malmö FF möter Mjällby på hemmaplan och det det är nog inte många som tror att nykomlingarna, som förvisso har gjort en kanonsäsong, ska kunna stoppa MFF från att ta hem SM-guldet. Men tittar man i statistiken så ser man att Mjällby faktiskt har fem raka matcher utan förlust och dessutom en hel del att spela för. Laget gör nämligen upp med Elfsborg om den sista europaplatsen.

MALMÖ FF-MJÄLLBY
Bäst odds just nu
1: 1,29 hos Bet365 (1000 kr i bonus till nya kunder)
X: 5,30 hos Bet24
2: 11,50 hos Expekt

Annons

Se guldstriden på Csports!
Följ uppgörelsen om det allsvenska guldet direkt i din dator. Csports sänder givetvis båda matcherna.

Klicka här för att beställa!

Den andra guldkandidaten, Helsingborg, ställs i sista matchen mot ett Kalmar FF som ligger på säker mark mitt i tabellen och inte har mycket att spela för. Helsingborgs chans är att Malmö bara når oavgjort eller förlorar – annars är gulddrömmen spräckt. OM MFF förlorar så tar Helsingborg guldet om de får minst kryss mot Kalmar. Den mest realistiska guldplanen för HIF är nog seger mot Kalmar samtidigt som Malmö bara når kryss mot Mjällby.

HELSINGBORG-KALMAR FF
Bäst odds just nu
1: 1,40 hos Bet24
X: 5,00 hos Bet365 (1000 kr i bonus till nya kunder)
2: 9,50 hos Expekt

Vårt speltips: Dessvärre för alla helsingborgsfans så tror vi inte på några skrällar här. Malmö FF kommer att vinna mot Mjällby. Vill du lira till fint odds kan du hoppas på ett tidigt avgörande i Malmö och att HIF helt tappar gnistan och förlorar mot Kalmar till nästan 10 gånger insatsen.


Du följer väl våra speltips på Twitter och Facebook?